Cropped landscape
Külföld
Hadüzenet az amerikai technológiai óriásoknak
2019-03-0909:22
Feldarabolná a Facebookot, az Amazont, illetve a Google-t is magában foglaló Alphabet cégeket Elizabeth Warren. A demokratapárti szenátor szerint ezek a technológiai óriások aláássák a demokráciát és kárt okoznak a gazdaság alapját jelentő kis és közepes vállalkozásoknak. A politikus a Demokrata Párt egyik legesélyesebb elnökjelöltjének tartják.
Hadat üzent az amerikai technológiai óriásoknak a Demokrata Párt elnökjelöltségéért küzdő Elisabeth Warren. A massachusettsi szenátor asszony egy Long Island-i kampánygyűlésen beszélt arról, hogy szerinte fel kell darabolni a demokráciára és a gazdaságra is fenyegetést jelentő technológiai vállalatokat.

A Facebook a felhasználók megkérdezése nélkül értékesítette személyes adataikat, és bár az első lebukás után a tulajdonos Mark Zuckerberg szabadkozott és ígéretet tett a változásra, de újra botrányba keveredett. 
 
Az Alphabet nevű cégnek azt hányta a szemére a demokrata szenátor, hogy a vállalatcsoport zászlóshajója, a Google manipulálja a keresési találatokat, egyrészt cégek, másrészt kormányok megrendelésére. Az internetes óriás együttműködik a kínai kormánnyal abban, hogy a találatokban nincsenek a pekingi kormány számára kényes tartalmak. Nagy felháborodást keltett az is, hogy a Google mobiltelefonos rendszerében megtűri azt a szaúdi alkalmazást, amely révén a férjek pontosan tudják, merre jár a feleségük, és azon keresztül adnak engedélyt nekik arra, hogy mit intézhessenek el vagy hova utazhassanak.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ