Cropped landscape
Külföld
Egyetemi kurzusok radikalizálják az amerikai hallgatókat
2019-03-0914:08
A szocializmus felmagasztalása és erősen fehérellenes tanórák: rossz viccnek is tűnhetne, de az Egyesült Államok egyetemein ez a valóság - olvasható a The Federalist konzervatív hírportálon.
Az amerikai egyetemeken már lassan bevett szokássá vált, hogy vitatott ideológiákról tanítanak, mint a szocializmus, amit pozitív színben tüntetnek fel, vagy olyan előadásokat hirdetnek meg, melyek többek között az „Unsettling Whiteness”, azaz a Zavaró Fehérség címet viselik.

Utóbbi kurzus az egyértelmű rasszizmusa mellett színtiszta történelemhamisítás is. 
A diákok arról tanulnak, hogy a fehér embereknek a múltbéli tetteik miatt bűnhődniük kell, s minél több fehér férfit kell kiszorítani az oktatási kánonból, mintha nem is lettek volna a fejlődés részesei a fehér filozófusok vagy írók.

Konzervatív egyetemi szervezetek szerint az ilyen kurzusokra bejelentkező diákok abban a hitben vannak, hogy amit tanulnak, mint például a Közép-Kelet-Európát romba döntő szocializmus, vagy a politikai korrektség nevében meghirdetett fehérellenes eszmék teljesen helyénvalóak, és nem hajlandóak megismerni a másik oldal véleményét.

A Fiatal Amerikaiak Alapítvány szóvivője, Spencer Brown szerint a tengerentúli egyetemeken abszolút baloldali fölény uralkodik, s aki másképp gondolkodik, azt hallgatótársai részéről verbális agresszió érheti.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ