Cropped landscape
Belföld
Zuglói fizetős parkolás: sikerül egymilliárd fölé duzzasztani a veszteséget
2019-03-0807:24
A 2017. szeptember elseje óta, amióta a főváros XIV. kerülete bevezette a fizetős parkolást csaknem 800 millió forint veszteséget sikerült felhalmozni Zuglóban. Egy olyan parkolási rendszerről van szó, ami iszonyatos költségekkel, rossz struktúrával és pazarló módon működik – hívta fel rá a figyelmet Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának pénteki adásában. A politikus közlése szerint az idén további több mint 300 millió forintos veszteség várható.
Jelen Tamás kiemelte, a zuglói Fidesz minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy a zuglói polgárok saját kerületükben a jövőben ingyen parkolhassanak. A politikus szerint zuglói vezetés nem nagyon veszi figyelembe a zuglói polgárok érdekeit.

Tarlós István főpolgármester a héten úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy Zuglóban a parkolóórák fajlagos karbantartási költsége 134-szer annyi, mint például az I. kerületben. Az I. kerületben ötszáz forint a karbantartási díj, Zuglóban pedig 67 ezer forint egy parkolóórára vetítve

Van egy bevételi oldal, ami befizetésekből áll és van egy kiadási oldal, de nem mindegy, hogy egy parkolási rendszer milyen kiadásokkal operál. A kerület vezetésnek kutya kötelessége lenne, hogy felelősséggel bánjon a közpénzekkel. A hihetetlen pazarló rendszeren változtatni kell 
– emelte ki Jelen Tamás.

A zuglói Fidesz idén ősszel, amikor lejár a mostani üzemeltető üzemeltetési joga, kezdeményezni fogja egy új alapokra helyezett parkolási rendszer bevezetését.
Jelen Tamás arról is beszélt, hogy egyszerűen elfogadhatatlanok azok a szavak, amelyeket Karácsony Gergely a közelmúltban megengedett magának Tarlós István főpolgármesterrel szemben.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ