Cover
Külföld
Troll: Politikai öngyilkosság lenne a Fidesz kizárása a Néppártból
2019-03-0821:57
A balliberális oldal lenne a haszonélvezője a Fidesz kizárásának az Európai Néppártból – mondta Szarvas Szilveszter az ECHO TV Troll című műsorában. A politikai matematika szerint ugyanis, ha a Néppárt kizárná a Fideszt, akkor nem csak az ő képviselőiket veszíti el, hanem a határon túli magyar politikusokat és azokat, akik emiatt szintén lecsatlakoznának a néppárti vonatról – fejtette ki a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese. 
A Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolata hetek óta meghatározza a hazai és az európai párbeszédet - mondta M. Dobos Marianne.

A nemzetközi sajtóvisszhangon nem szabad meglepődni, nekik ezt kell nyomni. Az ő liberális világnézetükbe Orbán Viktor és politikája nem fér bele. A magyar vonatkozó sajtócikkek kapcsán úgy fogalmazott: az ellenzéki újságírók frusztráltak, sosincs sikerélményük és most látnak egy kis pislákoló fényt az alagút végén, hogy hátha kizárják a Fideszt. 

Szarvas Szilveszter szerint azonban megint rossz lóra tettek, mert ez nem fog megtörténni. Nem érdekük, az Európai Néppárt lábon lőné magát, ha megtenné – emelte ki.  

Politikai öngyilkosság lenne a Fidesz EPP-ből való kizárása – hangsúlyozta. 
Ez egy színjáték a Néppárt részéről az EP-kampányban. Próbálnak megfelelni a liberálisoknak és úgy tesznek, mintha a demokrácia védelmezői lennének. Megpróbálják megfegyelmezni a renitens Orbán Viktort, de nem fogják kidobni - hangsúlyozta. 

A lelkük mélyén pedig pontosan tudják, hogy Orbán Viktornak igaza van mindabban, amit képvisel és amit mond – húzta alá a főszerkesztő-helyettes. 
Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa úgy véli, a választókat nem befolyásolja, hogy Fidesz tagja-e az EPP-nek vagy sem. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Troll 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ