Cropped landscape
Belföld
Nőnapi kerekasztal Schmittné Makray Katalinnal és Szili Katalinnal
2019-03-0807:55
Nagyon fontos, hogy azok a nők, akik közszereplők példát mutassanak a következő generációnak, de sajnos nem nagyon látni ezt – hívta fel rá a figyelmet Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az ECHO TV Jó reggelt című műsorának nőnapi adásában. Schmittné Makray Katalin, akinek életében a sport, a karrier és a család összefonódott úgy véli, manapság a fiatal hölgyeknek mások a prioritásai, mint néhány évtizeddel ezelőtt, pedig közlése szerint össze lehet hangolni a munkát, a családot, a magánéletet.
Szili Katalin szerint, ha a családban van összetartás, segítő szándék, akkor minden megoldható.

XXI. századunk olyan kihívások elé állítja az embereket, hogy szükség van arra az empátiára, amit a nők tudnak 
– közölte az egykori házelnök. Szili Katalin példaként hozta fel a politikai életet, ahol meglátása szerint azt látni, hogy mindenki azon igyekszik, miként tud minél férfiasabban kitűnni.

Még házelnökként is sokszor találkoztam a kollegák kedvességével, soha nem kaptam szexista megjegyzéseket, sőt volt olyan, ha ránéztem egy képviselőre, hogy miért telefonál, a névkártyáján felküldte a pulpitusra, hogy „bocsánat” 
– idézte fel az Országgyűlés volt elnöke. Kiemelte, szükség van a figyelmességre, a megbecsülésre, mások nézeteinek tiszteletben tartására.

Schmittné Makray Katalin szerint nemcsak a politikában, hanem a közéletben, a mindennapi életben is fontos, hogy egy nő meg tudja tartani nőiességét.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ