Cropped landscape
Külföld
Elbukott a migránssimogató finn miniszterelnök kormánya
2019-03-0816:29
Juha Sipila péntek reggel jelentette be a kormány lemondását - írja a 888.
Belebukott az egészségügyi reformba a finn kormány: a migránssimogató Juha Sipila péntek reggel jelentette be, hogy az egészségügyi reformprogramot nem tudják ebben a ciklusban teljesíteni, ezért benyújtotta kormánya lemondását a köztársasági elnöknek, Sauli Niinistönek, aki elfogadta a kabinet visszalépését, ugyanakkor arra kérte Sipilát, hogy ügyvivő kormányként folytassák a munkát az április 14-i parlamenti választásokig.
 
A finn kormánnyal korábban is voltak gondok. Tavaly év vége óta több migránserőszak is történt az országban, a Juha Sipila kormányzata teljesen egyértelműen képtelen kezelni a bevándorlás okozta kulturális különbségeket, emiatt pedig nemcsak a választók, de még a koalíciós kormánypárt, a Kék Reform is hevesen kritizálta a kormányt. Teljesen jogosan.
 
Juha Sipila a brutális migránserőszakok kapcsán azt mondta: "Arra kérem, hogy ezeket az eseményeket ne használják haragként a menekültek vagy az idegen származású emberek ellen", vagyis: ne gyűlöljük azért a migránsokat, mert néha megerőszakolnak egy kislányt.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ