Cover
Belföld
Sajtóklub 2.0: A balliberális politikai elitnek akar megfelelni az Európai Néppárt
2019-03-0706:08
Az Európai Néppárt (EPP) számára fontosabb, hogy megfeleljen a baloldali politikusoknak és a balliberális médiának, mintsem hogy megfeleljen az európai emberek elvárásainak - így reagált az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában Falusi Vajk arra, hogy Manfred Weber három feltételhez kötötte a magyar kormánypárt Európai Néppártban maradását. A 888.hu publicistája úgy fogalmazott: az önfeladás kultúráját akarják ráerőltetni a magyar politikára, de ennek Magyarországon nincsen piaca.
Falusi Vajk elmondta: nem egy elvi, ideológiai lagymatag vitáról van szó, hanem arról, hogy a magyar kormánypártok gondolnak valamit a világról, és azzal Brüsszel nem ért egyet. Erre nem az a megoldás, hogy ultimátumokat adunk. Szerinte Brüsszel általában a migránsokért és Soros György érdekeiért megy csatába, az európai emberek problémái, érdekei azonban nem érdekli. 
Milyen érdekes, hogy az egyik feltételük az, hogy a Soros-egyetem háborítatlanul folytathassa azt a gyakorlatot, amelyet a korábbi években folytathatott
- tette hozzá.
Szarvas Szilveszter műsorvezető szerint politikai cirkusz zajlik, hiszen a Fidesz nélkül nem fogják megszavazni Webert csúcsjelöltnek. A Fidesz kizárását egyébként mindössze tizenhárom tagpárt kérte, míg az Európai Néppárt összesen hetvenkilenc pártból áll.

Dezse Balázs, a pestisrácok.hu újságírója úgy reagált: egy kicsit úgy viselkednek, mint a magyar ellenzék, amely elhiszi magáról, hogy ők a többség. 

Szabó Gergő, a pestisrácok.hu újságírója úgy fogalmazott: amikor kimondjuk, hogy Brüsszel, akkor nem is tudjuk differenciálni, hogy ők most baloldal vagy jobboldal. Szerinte az Európai Néppártnak is el kellene gondolkodnia azon, hogy mi az a kereszténydemokrácia, mi az, amit nekik elvileg képviselniük kéne.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ