Cropped landscape
Gazdaság
Jakab István: Egészségtelen termékekkel árasztanák el a piacot, ahogy migránsokkal Európát
2019-03-0721:37
Aláírásgyűjtésbe kezdett a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azért, hogy az uniós agrárforrásokból ne lehessen átcsoportosítani a migráció kezelésére. Jakab István, a Magosz elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában megerősítette: nem elfogadható a magyar gazdatársadalom és a magyar agrárgazdaság szereplői számára az Európai Bizottság javaslata, amely számottevően csökkentené a közös agrárpolitika forrásait.
Jakab István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: közel 800 milliárd forintot vehetnek el az agrárágazattól, amit a migráció kezelésére csoportosítanának át.

„Ez az összes magyar és európai uniós gazdát érintené, de áttételesen az össze uniós polgárt is. Ugyanis mi versenyben vagyunk, meggyőződésünk, hogy a 21. századi kihívásoknak meg kell felelni – klímaváltozás, piaci kihívások – 21. századi technológiákat kell alkalmazni – precíziós gazdálkodás, digitális technológiák. Az erre való átállás hatalmas összegeket emészt fel. Emellett egészséges környezetet és egészséges élelmiszert kell biztosítani az európai polgárok számára, de úgy látszik, hogy ez a döntéshozókat nem zavarja, minket viszont igen. 

A harmadik országból beáramló, az egészségre igencsak ártalmas termékekkel kívánják a piacot elárasztani, mint, ahogy migránsokkal Európát, ez őket nem zavarja” 
– fejtette ki Jakab István.

Hozzátette: 

a forrásmegvonással a magyar gazdák versenyhátrányt szenvednének el.
A kezdeményezést az agrártárca is támogatja. Jakab István kiemelte: az aláírásgyűjtés egy hete kezdődött el és már több mint 25 ezer szignó gyűlt össze.

Hír Tv
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ