Cover
Belföld
Hollik István: Nem fogunk változtatni a bevándorláspolitikánkon
2019-03-0720:28
Alapvetően a bevándorlásról szól az a vita, ami az Európai Néppárton belül zajlik - ezt mondta Hollik István az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A kormányszóvivő leszögezte: a kabinet nem változtat a bevándorláspolitikáján, hiszen a magyar emberek hatalmazták fel a kormányt az európai keresztény kultúra megvédésére és a migráció megállítására. Mint mondta: ez fontosabb, mint az Európai Néppárton belüli pártfegyelem.
Hollik István közlése szerint azok a bevándorláspárti törpepártok kezdeményezték a  Fidesz Európai Néppártból való kizárását, akik korábban megszavazták a kötelező kvótát és minden bevándorlást ösztönző Európai Parlamenti határozatot. Mint mondta: ezen pártok teljesen mást gondolnak nemzetről és a családról, mint a magyar kormány. A Fidesz vitában áll a liberálisokkal, akik Európai Egyesült Államokat akarnak, és alapvetően jó dolognak tartják a bevándorlást.

Ez a vita beszivárgott az Európai Néppárton belülre. Az Európai Néppártban is vannak, akik alapvetően ezen liberális értelmezés szerint tekintenek a világra
- tette hozzá.
A kormányszóvivő beszélt a hétpontos családvédelmi akciótervről is. Elmondta: július elsejével életbe lép a babaváró támogatás, a CSOK hitelek kibővítése, a hitelelengedés és a nagycsaládosok autótámogatása is. A nagyszülői GYED, illetve a négygyermekes édesanyák örök szja-mentessége jövő év január elsejétől fog indulni. Emellett bővül a falusi CSOK kedvezményezettek köre, összesen már 2373 település vehet részt a programban. 

Hollik István a bölcsődefejlesztési program kapcsán elmondta: 2022-re annyi bölcsődei férőhely lesz, amennyire igény van Magyarországon.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ