Cover
Belföld
Ifj. Lomnici Zoltán: A képviselők nem azért kapják a fizetésüket, hogy az utcán randalírozzanak
2019-03-0607:20
A parlamenti munka helyett ismét közösen akciózott a bevándorláspárti ellenzék. Az politikusok a kormány tájékoztató plakátjait akarták tönkre tenni, de a papír helyett az üveget fújták össze. Ifj. Lomnici Zoltán az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: vannak jogi keretek, amik szabályozzák az országgyűlési képviselők feladatkörét és amit most elkövettek, az nem tartozik bele. A Századvég Alapítvány jogi szakértője kitért arra is, a közvélemény-kutatásokban egyértelműen látszik, hogy ezek az ellenzéki akciók nem érik el a kívánt hatást. 
Ami az ellenzéki munkát illeti, le kell szögezni vannak bizonyos jogi keretek, amelyek szabályozzák az országgyűlési képviselők felelősségét, feladatkörét. Amiket most elkövettek, nem tartoznak bele - magyarázta ifj. Lomnici Zoltán.

Hozzátette, munkaidőben vannak bizonyos írott és íratlan szabályok, amiket be kell tartani. Az írottról rögtön a magyar nyelvtan juthat eszünkbe.

A Századvég Alapítvány jogi szakértője kitért arra is, a közvélemény-kutatások egyértelműen arra mutatnak, hogy ezek az ellenzéki akciók nem hozzák meg az eredményt és nem váltják ki azt a hatást, amit szeretnének. Sokkal inkább az a morális és szakmai mélyrepülés, ami eddig jellemezte az ellenzéki csoportosulásokat, az csak folytatódik.

Az országgyűlési képviselők nem azért kapják a fizetésüket, hogy az utcán randalírozzanak. 
A decemberi parlamenti akciójuknak is meg lett az eredménye, hiszen megvonták egyhavi fizetésüket - emelte ki. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ