Cover
Belföld
Hidvéghi Balázs: Ki kell állnunk a saját érdekeinkért és értékeinkért
2019-03-0621:04
A Néppárt megosztott a bevándorlás tekintetében és külső befolyási kísérleteknek enged, ezért merülhetett fel a Fidesz Néppártból való kizárása - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatnak más frakciókkal a jövőbeni együttműködést illetően, Manfred Weber néppárti csúcsjelölt feltételeiről szólva pedig kifejtette: nem állítják le a tájékoztató plakátkampányt és nem kérnek bocsánatot a néppárti tagtársaktól.
Hidvéghi Balázs elmondta: kétségtelen, hogy a magyar kormány tájékoztató akciója az egy direkt, a tényekről, a valóságról és a lényegről beszélő akció, ehhez nincsenek hozzászokva sokan Brüsszelben, ahol egy valós kérdéseket sokszor elkerülő stílus dominál.

Kiemelte: a kormány nem fog engedni a migráció és az európai keresztény értékek védelmének a kérdésében. Szerinte a vita alapvetően a bevándorlás kérdéséről szól, ez osztja meg Európát és ezen belül a Néppártot is. 

A politikus egyértelművé tette: nem fogják leállítani a plakátkampányt. Mint mondta: nem gondolja, hogy bocsánatot kellene kérnie bárkinek azért, mert az igazságról beszél.
Hidvéghi Balázs beszélt a Fidesz esetleges Néppártból való kizárásáról is. Elmondta: nem szabad mindenben engedni a baloldal nyomásának, ki kell állnunk a saját érdekeinkért és értékeinkért.

Mi azt gondoljuk, hogy a Néppárt érdeke lenne egy karakteresebb jobboldali, kereszténydemokrata politikát folytatni, és így állni az európai választópolgárok elé
- tette hozzá.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ