Cover
Belföld
Varga Judit: A Fidesz hűséges tagja az Európai Néppártnak
2019-03-0520:49
Minden családban vannak viták, de a Fidesz hűséges tagja az Európai Néppártnak – mondta Varga Judit a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Néppárt által a Fidesznek adott ultimátumra reagált. Varga Judit szerint Brüsszel álszent, az emberek azonban egyre jobban értik a magyar kormány szándékait.
Három feltételt kell teljesítenie a Fidesznek, hogy ne szűnjön meg a néppárti tagsága – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. Be kell fejeznie a Brüsszel-ellenes plakátkampányt, bocsánatot kell kérnie a Néppárt tagjaitól és biztosítani kell a Közép-európai Egyetem (CEU) Budapesten maradását.

„Látszik, hogy kampány van” – reagált az ultimátumra Varga Judit a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kifejtette: a Fidesz mindig is hűséges tagja volt a Néppártnak. „Minden családban vannak viták” – mondta.

A magyar kormánynak március 20-án kell állást foglalni az ultimátumra. Varga Judit szerint a tájékoztató kampány hasznos, mert a magyar emberek megtudhatják, mire készül Brüsszel. Az államtitkár elmondta: a kormány arra készül, hogy újabb dokumentumban cáfolja az Európai Bizottság válaszait. A magyar kormány szerint Brüsszel álszent, mert bár tagadja, hogy bevándorlásellenes intézkedéseket hozna, a kötelező kvóta és a migránsvízum bevezetésének terve továbbra is napirenden van – hangsúlyozta az államtitkár.

Varga Judit úgy fogalmazott: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy bevándorláspárti politikát testesít meg, épp annak az ellenkezőjét, amit a magyar kormány képvisel. „A tájékoztató plakátkampány nem az ő személyét, hanem a politikáját támadja” – hangsúlyozta az államtitkár.

Az államtitkár szerint zajlik egy bevándorlási vita az unión és a néppárton belül is. „Mi azonban a magyar emberek érdekeit képviseljük, akik a biztonságot tartják szem előtt.”

„Az EP-választás a biztonságról szól” – mondta Varga Judit. Hozzátette: „Brüsszel a kampányban a korábbi álláspontját kifacsarva azt állítja, hogy számára is a biztonság az első, közben például a betelepítési kvóta továbbra is terítéken van”.

Varga Judit szerint az emberek egyre jobban értik a magyar kormány szándékait, a nyugat-európai politikai elit pedig nem szokott hozzá, hogy őket is lehet kritizálni. „Ezért gyakorolnak nyomást a magyar kormányra, amit kikérünk magunknak.”

HírTV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ