Cover
Belföld
V. Németh Zsolt: Értékrendek harca zajlik Európában
2019-03-0508:13
A Magyar Nemzeti Fórum Egyesület a sajátos nemzeti karakterével, a patrióta érzületével hozzá tud járulni az 2019-es EP -és önkormányzati választások sikeréhez - mondta V. Németh Zsolt az ECHO TV Jó reggelt című műsorában. A parlamenti csoporttá alakult Nemzeti Fórum alelnöke úgy véli, van teendő, amikor értékrendek harca zajlik Európában, és megkérdőjelezik a nemzetállamok létét. Hozzátette: az a dolguk, hogy megtalálják a magyarság karakterjegyeit, nemzeti kódjait, hungarikumait és felmutassák az ellenzék által képviselt globalizmussal szemben. 
A hétvégén megtartotta idei első közgyűlését a Magyar Nemzeti Fórum Egyesület, amely rögzítette, hogy a Fidesz-KDNP szövetségeseként vesz részt az EP, valamint az ősszel esedékes önkormányzati választáson. A cél, hogy minél jobb eredményt érjenek el - mondta V. Németh Zsolt. 

Úgy vélik, hogy 
a Magyar Nemzeti Fórum Egyesület a sajátos nemzeti karakterével, a patrióta érzületével, hozzá tud járulni a sikerhez.
Az első Lakiteleki Nyilatkozatot az ország látleletének nevezte. 
A magyarság az önhitében tartásában megrendült, önismerete hiányos
– idézett az 1987-es találkozón elfogadott nyilatkozatból.

Van teendő, amikor értékrendek harca zajlik Európában, és megkérdőjelezik a nemzetállamok létét – szögezte le V. Németh Zsolt.

A Nemzeti Fórum köti össze a múltat a jelennel – magyarázta az alelnök Nehéz Attila kérdésére.

Egy település nem csak infrastruktúrából, kiváló közlekedési hálózatból és felújított intézményekből áll, hanem attól lesz szerethető, hogy megtalálja azokat a sajátos karakterjegyeket, amelyek csak rá jellemzőek. Ez igaz megyei szinten is és igaz magára a nemzetre is - hangsúlyozta.

A feladatuk megtalálni a magyarság karakterjegyeit, nemzeti kódjait, hungarikumait és felmutatni az ellenzék által is képviselt globalizmussal szemben - jelentette ki az alelnök.

Az ellenzék hétfői újabb akcióját veszélyesnek nevezte, főként hogy kiderült, komoly gondjuk van a magyar helyesírással.  

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ