Cropped landscape
Külföld
Újabb miniszter távozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormányából
2019-03-0506:29
Újabb miniszter távozott hétfőn Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormányából; Jane Philpott költségvetési miniszter azzal indokolta távozását, hogy megrendült a bizalma a kormányban.
MTI/ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
Philpott nem értett egyet azzal, ahogyan a kormány reagált arra a gyanúsításra, amely szerint a kormányzat részéről tavaly nyomást gyakoroltak Jody Wilson-Raybould korábbi igazságügyi miniszterre, hogy az SNC Lavalin Group nevű építőipari nagyvállalat ügyében ne induljon vizsgálat korrupció miatt.
    
"Sajnos megrendült a bizalmam amiatt, ahogyan a kormány ezt az ügyet kezelte, és ahogy a felvetődött problémákra reagált. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy távoznom kell a kabinetből" - indokolta lemondását Philpott. Trudeau elfogadta a miniszter lemondását.
    
Philpott közeli barátja Wilson-Raybouldnak, aki február 12-én jelentette be lemondását, miután januárban meglepetésre lefokozták a kormányban. A múlt héten a volt igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy biztos abban, hogy azért fokozták le, mert nem volt hajlandó közbenjárni az SNC Lavalin érdekében.
    
A liberális Justin Trudeau 2015-ös hatalomra kerülésekor "napsugaras" kormányzást ígért, a politikusok jobb elszámoltathatóságára tett ígéretet, valamint kimondott célja volt, hogy kormányában több nő kapjon helyet, mint a korábbi, konzervatív kabinetben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ