Cropped landscape
Külföld
Sógor Csaba: Az Európai Parlament kampányüzemmódban van
2019-03-0519:47
Az Európai Néppárt hétfői közlése szerint a március 20-i ülésen lehet szó arról, hogy a Fidesz elhagyja a pártcsaládot. A brüsszeli eseményekről Sógor Csaba, az RMDSZ EP-képviselője számolt be a helyszínről az ECHO TV Napi aktuális című műsorának. A képviselő azt mondta: ha meccs előtt vagy meccs közben, a csapattársak egymást pofozzák, akkor annak az ellenfél fog örülni, illetve akár győzni is.
Friss hírek szerint Manfred Weber egy holnap megjelenő interjújában arról beszél háromféleképpen lehet elkerülni a szakítást: 

  • azonnal le kell állítani a plakátkampányt
  • kérjen bocsánatot Magyarország az EPP tagpártjaitól
  • biztosítsa a CEU megmaradását Budapesten
Sógor Csaba erre úgy reagált: először is várjuk meg, hogy ez a hír megjelenjen. Az elmúlt időszakban a CEU valóban visszatérő kérdés volt, ahogyan a magyarországi választási plakát is. Kampányüzemmódban működik az Európai Parlament - magyarázta az EP-képviselő.

Hozzátette, azonban pontosabb információik jövő héten lesznek, amikor is a strasbourgi plenárison lesz frakcióülés. Személyes véleményként hozzáfűzte:
Ha meccs előtt vagy meccs közben, a csapattársak egymást pofozzák, akkor annak az ellenfél fog örülni, illetve akár győzni is.
Ez egy áldatlan helyzet, ahol úgy látszik vannak tagállamok, tagpártok, akik behunyt szemmel járják Európát. Talán az a legnagyobb gond, hogy ezt nem sikerült még a kampány előtt tisztázni. A migránskérdés kapcsán indult el a pofozkodás és nem is közelítenek az álláspontok. A kis pártok, akik felsorakoztak a Fidesz kizárása mellet, úgy érzik, nincs veszítenivalójuk - fejtette ki Sógor Csaba. 

A teljes bejelentkezés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ