Cropped landscape
Belföld
Az MSZP megszüntette a Mesterházy Attila elleni eljárást
2019-03-0512:52
Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa bizonyítottság hiányában megszüntette a Mesterházy Attila volt pártelnökkel szemben folytatott eljárást - közölte a párt sajtóosztálya kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a testület a döntést egyhangúlag hozta meg, az ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. 
    
Pénteken derült ki, hogy fegyelmi eljárás indult Mesterházy Attila ellen, mert Kurtyán Ferenc, az MSZP egyik szekszárdi választmányi tagja panaszt tett a volt pártelnök ellen és kezdeményezte kizárását a február 15-i választmányi ülésen történtek miatt. 
    
Sajtóhírek szerint az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről. Majd többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre. 
    
Sajtóinformációk szerint a Mesterházy Attila ellen tett panaszban az állt, hogy ő szivárogtatta ki a sajtónak a történteket, sőt videofelvételt is készített a párt európai parlamenti listájáról döntő testületi ülésről. 
    
Mesterházy Attila pénteken az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, egyetért azzal, hogy Tóth Bertalan vezeti az MSZP EP-listáját és nem hagyja, hogy éket verjenek személye és a pártelnök közé. 
    
Hozzátette: senkinek semmilyen felvételt nem adott oda és nem is hozott nyilvánosságra semmilyen felvételt. A folyamatban lévő eljárást nem kívánta kommentálni. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ