Cropped landscape
Gazdaság
A gazdaság növekedése és a biztosítási piac bővülése szorosan összefügg
2019-03-0511:20
A gazdaság növekedése és a biztosítási piac bővülése, a biztosítók aktivitása szoros kapcsolatban van egymással, de gondot jelent, hogy a szolgáltatások nem követik eléggé a biztosító cégek ügyfeleinek igényeit - emelte ki Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Portfolio gazdasági portál biztosítási konferenciáján, kedden Budapesten.
Rámutatott: a biztosítási szektor éves díjbevételének növekedése tavaly meghaladta a GDP bővülését, viszont a díjbevétel GDP-hez viszonyított aránya elmarad a nyugat-európai országok szintjétől. Ez jelzi, hogy a lakosság és vállalkozások még nem vesznek igénybe elegendő biztosítási terméket, nem élnek kellő mértékben a biztosítási piac adta lehetőségekkel - fűzte hozzá a PM államtitkára. 
    
Gion Gábor jelezte: az előzetes számok tükrében a hazai biztosítók együttes díjbevétele tavaly átlépte az 1000 milliárd forintos határt. Kiemelte: a biztosítói és pénztári piacon is szükség van a garanciarendszer kiépítésére, a tárca elképzelése szerint a garanciarendszer felállítását úgy kell megvalósítani, hogy az a biztosítóknak és az önkéntes nyugdíjpénztáraknak ne jelentsen nagy anyagi terhet.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ