Cropped landscape
Belföld
Veréssel fenyegette meg az ECHO TV stábját Márki-Zay támogatója + videó
2019-03-0406:35
Veréssel fenyegette meg az ECHO TV operatőrét Márki-Zay Péter egyik szimpatizánsa Hódmezővásárhelyen egy közterületen tartott sajtótájékoztatón. A tájékoztatót a helyi Fidesz azért hívta össze, mert szerintük a város önkormányzata egy szocialista politikus lányának áron alul, jogszerűtlenül adott el egy önkormányzati lakást. A helyszínen végül megjelent Márki-Zay Péter is, aki összevitatkozott a helyi fideszes politikusokkal.
A Fidesz-KDNP vásárhelyi képviselői arról tájékoztatták volna a sajtót, hogy újabb bizonyítékok merültek fel egy, szerintük áron alul eladott önkormányzati lakás ügyében. A héten már több dokumentumot bemutattak arról, hogy egy szocialista képviselő, aki egyben a helyi Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke is saját lányát segítette egy 54nm belvárosi lakás bérleti jogviszonyához. A Fidesz szerint Márki-Zay Péter is jogsértőn járt el, mert közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá az adásvételi szerződést.

Hegedűs Zoltán frakcióvezető beszédét több esetben bekiabálásokkal zavarták meg.

Hegedűs Zoltán végül elmondta, az MSZP-s Nagy Ernő helyi szocialista képviselő, a lánya helyett igazolta le, hogy nincs közüzemi tartozása és így a bérleti jogviszonyát meghosszabbíttatta, majd néhány nap múlva 2018. december 21-én Márki-Zay Péter közgyűlési felhatalmazás nélkül 3,3 millió forinttal olcsóbban el is adta a képviselő lányának a belvárosi lakást.

Nagy Ernő szocialista képviselő a 2017-ben elhunyt volt polgármesterre Almási Istvánra hivatkozott, azt mondta, a lánya vele egyeztetve, méltányossági alapon költözhetett be a lakásba. Azt is mondta, hogy többször úgy hosszabbították meg más bérlők jogviszonyát, hogy nem is ellenőrizték, hogy bérlőknek van-e közüzemi tartozása.

Márki-Zay Péter azt mondta ő nem követett el jogsértést azzal, hogy közgyűlési felhatalmazás nélkül adta el a lakást, mert a bérlő 2017-ben, az előző városvezetés idején kapta meg a lakást és az elővásárlási jogot is. 

Sajtótájékoztató végén többen a távozó fideszesek képviselők után indultak, ekkor fenyegették meg veréssel az operatőrünket. Egy másik Márki-szimpatizáns az ÁVÓ verőlegényeihez hasonlította stábunkat.
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ