Cover
Belföld
Kocsis Máté: Gyurcsány felhasználja a feleségét a saját hatalmi céljaira
2019-03-0413:47
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: Gyurcsány Ferenc felhasználja - a DK EP-listáját vezető - feleségét a saját hatalmi céljai elérésére, hogy megvalósíthassák az európai egyesült államokról szóló "lázálmot", és "ismét ráronthassanak a magyarok nehezen kivívott szuverenitására". 
Kijelentette, a DK ugyanazt szeretné, mint a brüsszeli elit. A DK nem a magyar érdekeket képviselné Brüsszelben, hanem a brüsszeli érdekeket Magyarországon - tette hozzá. 

Kocsis Máté szerint Gyurcsány Ferenc még az ülésre sem volt képes eljönni, hogy mindezt megvitathassák, de az európai egyesült államokról szóló vitát úgyis a magyarok döntik majd el az EP-választáson. 

Dömötör Csaba azt mondta: a DK listája a brüsszeli bürokrácia megerősítésének programja. "A mi politikai közösségünk" viszont olyanokat küldene Brüsszelbe, akik Magyarországot képviselik ott - közölte, hozzátéve: a magyarok eldönthetik májusban, melyik utat támogatják. 

A kormány tájékoztató kampányáról közölte: a bizottság tervei fokoznák a bevándorlást, aminek beláthatatlanok a következményei. Ezért ragaszkodnak az őszinte párbeszédhez, még ha ez heves vitákkal is jár - mondta. 

Szászfalvi László: Ki kell végre józanodni a nyílt társadalom rózsaszín bódulatából 

A demokrácia brüsszeli bajnokai megsértődnek, ha őket bírálni meri valaki – jelentette ki Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A politikus szerint meg kell védeni a nemzetek Európájának értékeit, hagyományait, a keresztény kultúrát, az őshonos nemzeti kisebbségeket. A kereszténydemokraták támogatják a kormányt abban, hogy biztonságos és erős Európa jöhessen létre. 

A politikus úgy fogalmazott, mimóza érzékenységgel önmagukat tévedhetetlennek, az általuk képviselt eszméket bírálhatatlannak tartják, úgy gondolják bármit megtehetnek., az Egyesült Királyságot kiengedték az EU-ból, illegális migránsok millióit pedig beengedték. 

Bármennyire is a sértődött óvodás szerepét játsszák a brüsszeli bürokraták, mi eddig is és ezután is határozottan elmondjuk az álláspontunkat 
– szögezte le Szászfalvi László. A kormánypárti képviselő kiemelte, a mostani brüsszeli bevándorláspárti vezetés az emberek megkérdezése nélkül illegális migránsok milliói előtt nyitotta ki kapuit és még több bevándorlót akar Európába hozni, ebben jó partnerre találnak a bevándorláspárti ellenzékben. 

Ez biztonságunkat és gyermekeink életét veszélyezteti, a tét tehát Európa jövője 
– tette hozzá.

A kormány tájékoztatási kampányával kapcsolatban a KDNP-s politikus elmondta, Brüsszel letagadta a bevándorláspárti terveket, ugyanakkor a kormány hétpontos válaszában nyilvános állásfoglalások, mindenki által elérhető nyilatkozatok és szavazási jegyzőkönyvek szolgálnak bizonyítékként arra, hogy léteznek a brüsszeli bevándorláspárti tervek. 

Szászfalvi László szerint a bevándorláspárti erők mindent alárendelnének az illegális migráció támogatásának. Hozzátette: 

a kereszténydemokraták szerint Európának fel kell ébrednie és ki kell józanodni a nyílt társadalom rózsaszín bódulatából.

Fidesz: Folyhatott-e a baloldali pártok pénzügyi támogatása a Czeglédy Csaba által elcsalt pénzekből? 

Kovács Sándor (Fidesz) Czeglédy Csaba volt szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt), "Gyurcsány Ferenc volt ügyvédje" büntetőügyét idézte fel, emlékeztetve, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség február elején vádat emelt Czeglédy és húsz társa ellen, a vád szerint több mint hatmilliárd forint adót csaltak el. A fideszes képviselő azt mondta: Czeglédy egy olyan bűnszervezetet hozott létre, mellyel cégének adófizetési kötelezettségét kívánta megkerülni, ráadásul diákokat, nyugdíjasokat károsított meg. Szavai szerint Czeglédy Csaba a mai napig a baloldali pártok "dédelgetését" élvezi. 

"Folyhatott-e a baloldali pártok pénzügyi támogatása a szocialista ügyvéd által elcsalt összegből?" - kérdezte. 

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt válaszolta: a baloldal elmúlt évtizedei a korrupciós botrányokról szóltak. Hunvald-, Hagyó-, Sukoró-ügy - sorolta a példákat. Megjegyezte továbbá: Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége a mai napig nem válaszolt arra a kérdésre, mi a valódi szerepe a Czeglédy-botrányban. Azzal kapcsolatban pedig, hogy Dobrev Klára vezeti a DK európai parlamenti (EP) választási listáját, szerinte felvetődik, Gyurcsány Ferenc felesége szívesen venné az EP-képviselőséggel járó mentelmi jogot. 

Kovács Sándor elfogadta az államtitkári választ.

Fidesz: A Jobbik tisztességtelenül vett fel pénzt


Fenyvesi Zoltán (Fidesz) azt mondta, hogy egy a lengyel-magyar nyomozócsoport már minden bizonnyal gőzerővel nyomoz annak a lengyelországi, milliárdos áfacsalásnak az ügyében, amelyikben a volt jobbikos képviselő, Staudt Gábor is érintett.

Az ügy gyakran figyelmen kívül hagyott szála, hogy Staudt Gábor 2018 decemberében jelentette be mandátumáról való lemondását, de csak a következő év január végén távozott a parlamentből, ezért felvehetett 1,6 millió forint tiszteletdíjat - emelte ki. A Jobbik ennél is többet kereshetett a lemondás körüli "sumákolással", mert a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeretből is felvehette a Staudt Gábor képviselői mandátuma alapján járó pénzt - tette hozzá.

Staudt Gábor és volt képviselőtársa, Szávay István elhúzódó lemondása mögött nem áll más, minthogy ezzel a párt és a két képviselő milliókat "kaszált" - fogalmazott.

A politikus azt kérdezte, van-e esély arra, hogy a Jobbik visszafizesse "a tisztességtelenül felvett pénzt".

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára arról beszélt, hogy valószínűleg pénzügyi okai voltak a Jobbik részéről Staudt Gábor és Szávay István "marasztalásának". A Jobbik "megint lebukott", mert a párt nyerészkedett az időhúzással - tette hozzá Völner Pál, aki szerint elvárható a párttól, hogy fizesse vissza ezeket a pénzeket.

A képviselő a választ elfogadta.

ECHO TV - A nemzet hangja / MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ