Cropped landscape
Külföld
Orbán Viktor javaslatát dicsérte egy CDU-s politikus
2019-03-0418:00
A schengeni övezet belügyminiszteri tanácsának felállítása helyes javaslat Orbán Viktor magyar kormányfő részéről - vélekedett Armin Schuster.
Armin Schuster kiemelte, hogy a migrációs helyzet továbbra is a politikai napirend legfontosabb pontjai között lesz, az állandó belső határőrizet nélküli európai uniós térség működtetéséről szóló szabályok érvényesítésében pedig változatlanul súlyos hiányosságok mutatkoznak, és még mindig nincsen közös európai menekültügyi rendszer.

Ezeket a stratégiai problémákat tekintve megfelelő és helyénvaló Orbán Viktor javaslata a schengeni övezet belügyminiszteri tanácsának felállításáról– mondta a Bundestag belügyi bizottságának tagja, kiemelve, hogy a schengeni rendszer gondjai miatt az európai polgárok egyre kevésbé bíznak a biztonság európai ígéretében – írja az MTI.

A bevándorláspárti SPD viszont elvetette az elképzelést. A szociáldemokrata párt Bundestag-frakciójának vezető belügyi szakpolitikusa, Burkhart Lischka szerint a valódi cél az európai megoldások megakadályozása.

Orbán Viktor a javaslatot a Die Welt kiadójához tartozó vasárnapi lapban, a Welt am Sonntagban megjelent, általunk is idézett interjúban ismertette, kiemelve, hogy a magyar-német különbségek a migránskérdésben lelhetők föl.

Ezek a különbségek ugyan nem áthidalhatók, de kezelhetők. Ennek érdekében a migrációból fakadó közös kérdéseket el kell venni az Európai Bizottságtól, és az érintett országok belügyminisztereinek külön tanácsára kell bízni– mondta az interjúban Orbán Viktor.

Az interjúban a magyar kormányfő arról beszélt, hogy a schengeni övezet belügyminisztereinek egy erős testületet kellene létrehozniuk, hogy az egész schengeni zónát érintő kérdéseket ott lehessen eldönteni úgy, ahogyan ezt szakemberek teszik, és nem úgy, mint a politikusok.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ