Cropped landscape
Belföld
Leginkább szemléletformálásra van szükség a szeméthegyek ellen
2019-03-0409:08
Jelenleg a szemetelés, az illegális hulladéklerakás szabálysértésnek minősül, ugyanakkor vannak arra irányuló törekvések, hogy bűncselekménnyé nyilvánítsák. A legnagyobb kiszabható bírság 150 ezer forint, aminek nincs nagy visszatartó ereje – közölte Szebenyi Péter környezetmérnök az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.
Az egyre súlyosbodó szemetelés miatt a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány levelet is írt Áder János köztársasági elnöknek és egyebek között felhívták az államfő figyelmét arra, hogy nemzetgazdasági problémákat is sért az illegális hulladéklerakás.

Szebenyi Péter, az alapítvány kuratóriumi elnöke úgy véli, rövidtávon az elrettentés, ugyanakkor hosszútávon a szemléletformálás lenne a kívánatos cél.

Minden fejben dől el, ha valakik illegálisan raknak le szemetet, azzal önmagukat is meglopják, mert a saját adóforintjaikból kell azt onnan eltakaríttatni, ezen kívül szennyezik a környezetet, ezáltal hosszú távon, nemcsak maguknak, hanem a gyerekeiknek, vagy unokáiknak okoznak egészségügyi károsodást 
– emelte ki.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ