Cropped landscape
Belföld
Fidesz: Gyurcsány Ferencék valódi programja a migránsok betelepítésének támogatása
2019-03-0416:21
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencék valódi programja az, hogy a gyermekes családok támogatása helyett a migránsok betelepítését akarják támogatni.
Így reagált hétfőn a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke hétfőn ismertette a párt hét plusz egy pontból álló családpolitikai javaslatcsomagját, ami azt célozza, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon.

A Fidesz szerint "Gyurcsány Ferenc bevándorláspárti", ezért támadja a kormány családpolitikáját. Kifejtették: Gyurcsány Ferenc nem szavazta meg az ápolási díj emelését, a gyermekek otthongondozási díjának bevezetését és kormányzása alatt is mindig csak elvett a gyermekesektől. Eltörölte az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, az összes otthonteremtési támogatást, megszüntette a hároméves gyest, megszorításokkal, adóemelésekkel sújtotta a családokat - tették hozzá.

KDNP: Gyurcsány Ferenc társadalompolitikája ellentétben áll a józan ésszel

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Gyurcsány Ferenc "egyszerűen képtelen belátni, hogy társadalompolitikája szöges ellentétben áll a józan ésszel" - reagált a kisebbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének hétfői sajtótájékoztatójára.

Gyurcsány Ferenc pártja hét plusz egy pontból álló családpolitikai javaslatcsomagját ismertette.

"Miután regnálása alatt az államcsőd szélére sodorta a magyar gazdaságot, most ingyen adná a közműellátásokat és a munka alapú társadalom helyett továbbra is a segélyezésen nyugvó, a családokat így kiszolgáltatottá tevő rendszert szeretné visszahozni" - reagált a KDNP közleményben.

A kormánypárt szerint a DK elnökének követelései közül több "csak hangzatos, de mögöttes tartalom nélküli puffogás". "Társadalmi békét követel, holott az ő miniszterelnöksége alatt lőtték ki békés tüntetők szemeit, akkor kardlapozták meg ártatlanok százait" - fogalmaznak.

A KDNP a közleményben a "különböző beteljesületlen programok megalkotásának nagy öregjének" nevezi Gyurcsány Ferencet, és felteszi a kérdést: mi lenne, ha felesége helyett önmagát küldené Brüsszelbe, jó hosszú időre.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ