Cover
Kultúra
Hazai és külföldi programokat is terveznek a II. Rákóczi Ferenc emlékévben
2019-03-0421:04
II. Rákóczi Ferenc a magyar történelem azon alakjai közé tartozik, akit az egész magyarság egyöntetűen tisztel, és így alkalmas arra, hogy kifejezze a magyarság határokon átívelő összetartozását - ezt mondta Gaal Gergely a március 27-én kezdődő II. Rákóczi Ferenc emlékévről az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Rákóczi Emlékév Testület elnöke szerint az emlékév nagyon sokféle program megvalósítására ad lehetőséget határon innen és túl is.
Gaal Gergely kiemelte: Rákóczi volt az, aki élére állt a magyarságnak, és jobbágyoktól az arisztokratákig a teljes társadalmat a szabadságharc mögé tudta állítani.

Az emlékév kapcsán elmondta: a hivatalos megnyitó eseményre március 27-én fog sor kerülni Hősök Terén, ahol a Honvédség és a Rákóczi Szövetség segítségével több száz fiatal részvételével fognak megemlékezést tartani Rákócziról és a Rákóczi-szabadságharcról. A megnyitón Németh Szilárd is beszédet mond.

Az emlékév keretein belül lesznek még tanulmányi versenyek, nagyszabású kiállítások, konferenciák az Országházban és a határon túli területeken is, emellett a legkisebb településekre is elviszünk vándorkiállításokat - tette hozzá.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ