Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter: Magyarországot nem lehet bokszzsákként püfölni
2019-03-0321:53
Magyarország nem egy bokszzsák, amit lehet püfölni mindenféle következmény nélkül. Mi egy több mint ezeréves államisággal rendelkező ország vagyunk, amellyel nem lehet csak úgy szórakozni - jelentette ki az ECHO TV Bayer show című műsorában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a migránskártyákra is kitért, amellyel kapcsolatban veszélyre hívta fel a figyelmet, hiszen nem lehet tudni mennyi pénzt akarnak elvenni a tagállamoktól, hogy migránsoknak adhassák.
Magyarország kormányának kötelessége, hogy tájékoztassa a magyar embereket arról, hogy milyen tervekkel vannak Brüsszelben, a brüsszeli bürokrácia milyen döntéseket akar meghozni, amelyek aztán hazánkra jelentős hatással lesznek. Azt is világossá kell tenni, hogy azért, mert valaki az Európai Bizottság elnöke, még nem bírálhatatlan - magyarázta Szijjártó Péter a Bayer show-ban. 

Mi világossá tettük, hogy Magyarország nem egy bokszzsák, amit lehet püfölni mindenféle következmény nélkül. Mi egy több mint ezeréves államisággal rendelkező ország vagyunk, amellyel nem lehet csak úgy szórakozni - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter. 
Szijjártó Péter kitért a migránskártyákra is, ezzel kapcsolatban feltette a kérdést, hogy ki hatalmazta fel az ENSZ-et vagy az Európai Uniót arra, hogy az európai adófizetők pénzét migránsoknak adják? Veszélyes lehet, mennyi pénzt akarnak majd elvenni a tagállamoktól azért, hogy migránsoknak adhassák - fejtette ki. 

Hozzátette, az egész csomagjuk erről szól, hogy ugyanolyan ellátást kell biztosítani a migránsoknak, mint amit az adott ország bármely más polgárának. 

Amit én kikérek magamnak. Aki itt évtizedeken keresztül tisztességesen dolgozik, adót fizet és annak, aki illegálisan érkezik ide, ugyanazokat a szolgáltatásokat kellene biztosítania a magyar államnak
- hangsúlyozta Szijjártó Péter. 

A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ