Cropped landscape
Sport
Szabó Krisztián vb-t nyerne
2019-03-0314:29
A kétszeres ralikrossz, háromszoros autókrossz Európa-bajnok versenyző Szabó Krisztián a világbajnokság mezőnyében folytatja pályafutását. Nem is akármilyen csapattal, a tavalyi világbajnokság második legjobbja, Mattias Ekström istállója biztosít ülést számára. 
Újoncként is a világbajnoki cím a cél. A Super 1600-as kategóriában két Eb-elsőségig jutó Szabó Krisztián idéntől már a királykategóriában versenyez a ralikrossz vb-n.
2019-ben csatlakozom a ralikrossz világbajnoksághoz az EKS színeiben. Ez Mattias Ekström csapata, ami tavaly második lett a világbajnokságon, és az a megtiszteltetés ért, hogy a tavalyi sikeres bemutatkozás után idén is számol velem, és idén már a világbajnokságon versenyezhetek
- nyilatkozta az ECHO TV-nek Szabó Krisztián.
 
Tavaly már kipróbálhatta a legmagasabb kategória autóját, igaz, akkor még az Európa-bajnokság keretein belül és remek teljesítményével felhívta magára a figyelmet. A gyári istállók háttérbe húzódásával idén egy minden eddiginél nyitottabb bajnokság következhet. Krisztiánnak pedig egyértelműen a vb cím a célkitűzése.
Az idei évben a gyárak egy kis szünetet tartanak itt a világbajnokságon, és mindenkinek sokkal jobb esélye van megnyerni ezt a világbajnokságot. Ez egy soha vissza nem térő alkalom, hogy az egyik legjobb csapathoz csatlakozhatok, és abszolút esélyesként vágok neki az idei szezonnak
- mondta Szabó.
 
A világbajnokság április elején rajtol Abu-Dzabiban és novemberben Dél-Afrikában zárul.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ