Cropped landscape
Belföld
Novák Katalin: Egyes országokban már nincs lehetőség a család vagy a bevándorlás között választani
2019-03-0320:13
Európa jövője – Család vagy bevándorlás? - többek között erről is beszélgetett az ECHO TV A nyolcas című műsorában G.Fodor Gábor vendégével, Novák Katalinnal. A családért - és ifjúságért felelős államtitkár a műsorban elmondta: vannak olyan országok, ahol ez már nem kérdés, hiszen a lakosság fele bevándorlóhátterű. Kiemelte: "mi még az útelágazásnál vagyunk ebben a kérdésben, ezért a saját utunkat fogjuk járni." 
Család vagy bevándorlás?

A családok támogatása talán a könnyebb út. Azt, hogy gyerekek szülessenek, önmagában a politikusok nem tudják elérni. Ehhez, egy olyan fába kell vágni a fejszéjüket, amihez arra van szükség, hogy megértsék a választóikat és találjanak olyan megoldásokat, amivel a fiatalokat lehet abban támogatni, hogy gyereket tudjanak vállalni. Sok európai ország azonban már letett arról, hogy megpróbálja megérteni választóit. 

Novák Katalin kitért arra is, hogy vannak olyan országok, ahol már nem kérdés, hogy család vagy bevándorlás, hiszen a társadalom fele bevándorlóhátterű.
Kiemelte: azonban mi is szeretnénk a saját utunkat járni. Ennél az útelágazásnál pedig azt választjuk, amelyben nagy egyetértés van Magyarországon.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - A nyolcas
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ