Cover
Belföld
Kósa Lajos: A Fidesz nem bírálja Junckert, de nem ért vele egyet
2019-03-0215:43
Éles vita zajlik az európai parlamenti választás előtt a migrációról a bevándorláspárti és –ellenes erők között, ami alapján a választók dönteni tudnak – mutatott rá Kósa Lajos. A politikus beszélt Jean-Claude Juncker bizottsági elnökről is, akit szerinte nem bírálnak, csak világossá teszik a brüsszeli álláspontot, és azt, hogy a kormánypártok azzal nem értenek egyet.
A határokat, az európai emberek biztonságát, Európa keresztény civilizációját megvédeni kell, nem leépíteni – jelentette ki az Atv.hu-nak adott interjújában Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, aki úgy véli: a választókat tájékoztatni kell ahhoz, hogy helyes döntést tudjanak hozni. Szavai szerint az európai parlamenti választás előtt „egy vita zajlik” és „ő örül ennek”, mert mindenki számára világossá válhat, hogy mit gondol a Bizottság a migrációval kapcsolatban folytatott politikájáról.

– A brüsszeli bürokraták úgy vélik, hogy a migránsoknak osztogatott ingyen névtelen hitelkártya sok milliárd forint értékben, a kötelező elosztási kvóta, a bárki által feltételek nélkül megkapható migránsvízum, ami jogosít az európai unióba való belépésre, ezek mind nem a migrációt ösztönző lépések – fogalmazott Kósa Lajos.

Arra, hogy az Európai Bizottság szerint nem igaz, amit a Fidesz állít a Soros–Juncker plakátokon az Európai Határ- és Parti Őrség megerősítéséről, a humanitárius vízumról és a kötelező kvótáról nincs döntés, „migránskártyát” Görögországban a regisztrált menedékkérőknek adnak, Kósa Lajos azzal válaszolt: kitűnő alkalom, hogy ezeket mind tisztázzuk. A fideszes országgyűlési képviselő kijelentette: ők úgy tudják, hogy az Európai Bizottság hozzájárult és finanszírozza a névtelen banki migránskártyák kiadását 2-3 ezer eurós fedezettel ellenőrizetlen, ismeretlen személyeknek. – Ezt egyébként maga a Bizottság sem tagadta – tette hozzá.

Kósa Lajos elmondta továbbá, hogy az általuk megnevezett migránskártyák nem Görögországból kerültek elő, és nem regisztrált bevándorlóknál is volt ilyen kártya. A politikus hangsúlyozta azt is, hogy a Bizottság számtalanszor kezdeményezte már a kötelező áttelepítési mechanizmust, majd különböző ötletekkel megfenyegette azokat az országokat, akik azt mondták, hogy köszönik szépen, ebből nem kérnek.
Kósa Lajos rámutatott arra, hogy Frans Timmermans, az európai szocialisták „csúcsjelöltje”, és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök folyamatosan migrációpárti nyilatkozatokat tesznek. Utóbbival kapcsolatban kiemelte, hogy nem bírálják. – Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja, nem vonunk mérleget annak kapcsán, hogy az ő elnöksége idején hagyják el a britek az uniót, viszont jönnek be millió számra ellenőrizetlenül a migránsok. Csupán elmondjuk, hogy milyen álláspontot képviselnek. Nem értünk egyet Juncker úrral. Ez csak ennyit jelent – szögezte le Kósa Lajos.

A politikus végül megjegyezte, hogy a néppárti uniós vezető kiplakátolásával nem „hackelik meg” a Néppárt „csúcsjelöltjének”, Manfred Webernek a kampányát, csak arra biztatnak mindenkit, hogy a tisztázó vita alapján döntsék el, hogy hova szavaznak.

ATV/Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ