Cropped landscape
Belföld
Botrányhősök jó fizetéssel
2019-03-0206:25
Nem csak Kunhalmi Ágnes vagy Szél Bernadett keres egymillió forint felett a parlamentben, a Magyar Hírlap cikkéből kiderül, hogy az eddig nem említett, a parlamenti munka helyett a botránykeltéssel foglalkozó képviselőknek sem kell aggódniuk a megélhetésük miatt.
Az utóbbi időben rendkívül aktívvá váló jobbikos Jakab Péter, aki a törvényalkotási bizottság tagjaként 1247400 forintot keres havonta. A csak a szocialista Burány Sándor és a független Mellár Tamás belépésével „életben maradó” Párbeszéd képviselőcsoportjának vezetője, Szabó Tímea képviselői tiszteletdíja frakcióvezetőként 1782000 forint.

A gyakorlatilag mesterségesen létrehozott Párbeszéd-frakció helyettes vezetője, Tordai Bence sem kevés pénzért, másfél millió forintért csinálja a botrányt a parlamentben munkavégzés helyett. A DK egyik megmondóembere, Gréczy Zsolt a kulturális bizottság tagjaként 1069200 forintot keres, de a képviselői fizetésre milliárdos vagyona miatt biztosan nem szoruló pártvezető, a bukott miniszterelnök Gyurcsány Ferenc is 1782000 forintot kap a parlamenti tevékenységért.

Az akciókban szintén feltűnő MSZP-s Varga László az Országgyűlés egyik jegyzőjeként 1514700 forint tiszteletdíjra jogosult. Kunhalmi Ágnes 1,3, míg harcostársa Bangóné Borbély Ildikó több, mint másfél milliót keres. Jellemző az is, hogy az említett képviselők többsége országos listán került a törvényhozásba, tehát semmilyen választási körzet lakóit nem képviseli. Hadházy Ákos és Szél Bernadett ráadásul az LMP „hátán” jutott be a parlamentbe, mielőtt függetlenné vált volna. Ez alól csak Kunhalmi, Szabó Tímea és Varju László kivétel, ők mindannyian egy-egy budapesti körzetet nyertek meg 2018-ban.

Érdemes kitérni arra is, hogy a randalírozó képviselők pártjainak mekkora a támogatottsága. A Párbeszéd például gyakorlatilag mérhetetlen, de a többiek sem érik el a tíz százalékot. Ehhez az MSZP és a Jobbik van a legközelebb, a DK és az LMP öt százalékon mozog.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ