Cropped landscape
Külföld
Az osztrákok többsége szigorítana a bevándorlási törvényeken
2019-03-0217:27
Az FPÖ által kezdeményezett módosítások egy részéhez azonban szükség lenne a baloldali politikusok szavazataira is, akik azonban inkább a bevándorlás pártján állnak.
Ausztriában az év elején elszaporodó gyilkosságok miatt –melyeket zömmel migránsok követtek el– szigorú biztonsági intézkedések bevezetését tervezi a kormány. Herbert Kickl belügyminiszter javaslatainak egy részéhez kétharmados többségre lenne szükség a parlamentben, a baloldali pártok azonban nem támogatják, hogy a korábban elítélt migránsokat egyből őrizetbe vehessék.

A parlamenttel ellentétben a társadalomban megvan a kétharmad a szigorítások támogatásához.
Egy friss felmérés szerint az osztrákok 69 százaléka támogatja az intézkedéscsomagot, és mindössze 22 százalékuk utasítja el. Pártokra bontva a felmérést érdekes, hogy az ÖVP szavazóinak 90 százaléka ért egyet a módosítással, míg az FPÖ-nél "csak" 86 százalék ez az arány. Még a bevándorláspárti SPÖ szimpatizánsainak a többsége –56 százaléka– is egyetért a szigorítással.

A felmérés egy 500 főből álló reprezentatív minta alapján készült — írja a Kronen Zeitung.

A baloldal szerint diktatúrákhoz hasonló az, amit a kormány tervez: legfőbb a személyi szabadság kemény korlátozásával van problémájuk, pedig a tervezetben világosan szerepel, hogy csak olyanokat tartanának fogva bírósági végzés nélkül, akik illegálisan léptek be Ausztriába és akiket korábban már elítéltek.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ