Cropped landscape
Belföld
Veres András: Mindössze a bántalmazott gyermekek 50 százaléka tárja fel a titkát
2019-03-0119:44
Mindenre kiterjedő, átfogó küzdelemre szólította fel a katolikus egyházat Ferenc pápa azért, hogy eltöröljék a föld színéről a papok által a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: Ferenc pápa azért látta szükségét egy világméretű tanácskozásnak, hogy összegyházi szinten lássuk ezt a problémát.
Veres András kifejtette: erre azért volt szükség, mert a sajtó úgy tálalja ezt a problémát, mintha a katolikus papok lennének leginkább érintve.

Ebben a tanácskozásban nagyon egyértelművé vált, hogy sajnos egy világjelenségről és a történelmünkön végighúzódó bűnről van szó
- fogalmazott.

Hozzátette: a szentatya nem hagyott kétséget afelől, hogy ha egy ilyen eset történik fölszentelt személyek által, az ellen is a leghatározottabban kell felvenni a küzdelmet.
Nem rejthetjük véka alá azt sem, hogy szeretnénk, ha a világ politikusai végre sokkal többet tennének ennek a társadalmi szintű bűnnek a megakadályozására
- jelentette ki. Kiemelte: a szentatya által idézett statisztikák azt mutatják, hogy az eseteknek csak egy nagyon kis százaléka kerül napvilágra össztársadalmi szinten.

Mindössze a bántalmazott gyermekek 50 százaléka tárja föl ezt a titkát. Ha családban történik, akkor még kevésbé jut a nyilvánosság elé és csak 5 százalék kerül bűnvádi eljárás alá.
Hozzátette: sajnos az esetek döntő része családban történik.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ