Cropped landscape
Gazdaság
Szijjártó Péter: Az újrabefektetési ráta is növekedett az elmúlt években Magyarországon
2019-03-0107:29
Az újrabefektetési ráta növekedett az utóbbi években, ennek egyik példája a dél-koreai SK Innovation vállalat, akik újabb gyárat építenek Komáromban - magyarázta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában arról beszélt, hogy a dél-koreaiak 269 milliárdos beruházását hajtanak végre, amely 1000 új munkahelyet teremt majd. Hozzátette, tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó telephelyét a Bosch, amely 9,6 milliárdos beruházást jelent Hatvanban.
A nagy Távol-keleti vállalatok folyamatosan keresik az európai gyártóbázisok létrehozásának lehetőségét. Így van ezzel a dél-koreai SK Innovation vegyipari vállalat. 269 milliárdos beruházást hajtanak végre Komáromban, ahol felépítik új gyárukat, amely 1000 új munkahelyet fog jelenteni  - magyarázta a műsorban Szijjártó Péter. 

Kiemelte: ez a beruházás azért is értékes, mert körülbelül egy éve ők már építettek egy gyárat szintén Komáromban és ez idő alatt olyan pozitív tapasztalatokat szereztek, melyek okán a második gyárat is ide hozzák. 

A Bosch pedig Hatvanban bővíti gyártókapacitását, ott egy 9,6 milliárdos beruházásról van szó.  
 
A Magyarországon működő külföldi vállalatok, ha profitot termelnek, azután két iránya lehet a megtermelt haszonnak. Az egyik, hogy újra befektetik itt -  az újrabefektetési ráta növekedett az utóbbi években -, a másik pedig az, hogy a profit nagy része visszakerül a külföldön székelő tulajdonosokhoz - magyarázta.  

Kiemelte: Célunk, hogy a megtermelt profit minél kisebb mértékben menjen ki az országból. 
  
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ