Cropped landscape
Külföld
Informátor: A migránskártyák aláássák a terrorizmus elleni harcot
2019-03-0120:57
Személyes okmányok, munkáltatói igazolás és két hónapnyi számlakivonat is szükséges egy bankkártya igénylésekor. Mi magyar és európai emberek minden személyes adatunkat beszolgáltatjuk a banknak, sőt még fizetünk is azért, hogy a pénzünkhöz juthassunk. Ezzel szemben az Európai Bizottság és az ENSZ névtelen bankkártyákat osztogat a bevándorlóknak, miután eljutottak az Európai Unió területére. Korábban az Európai Bizottság tagadta a migránskártyák létét, ma már azt is elismerik, hogy mennyi pénzzel támogatják a bevándorlókat. Az ECHO TV Informátor című műsora ezt a témát járta körül.
Ha ezt egy óvodás korú gyermek csinálja, hogy a nyilvánvaló tényt letagadja, akkor már vele is elkezdünk beszélgetni - fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője. 

Hosszú időn keresztül az az infantilis játék zajlott az Európai Unió legkülönbözőbb rangú vezetői részéről, hogy magát a nyilvánvaló tényt tagadták le. Kénytelenek voltak elismerni, hogy léteznek anonim migránskártyák. Ezek bankkártyák azon a kontinensen, ahol hihetetlenül szigorú jogszabályok rendelkeznek arról, hogy nem létezhetnek anonim bankkártyák
- emelte ki.

Az Európai Bizottság válaszában arra hivatkozik, hogy a program csak Görögországban működik, ami nem igaz, hiszen az EU és az ENSZ logójával ellátott kártyákat már találtak Boszniában, Horvátországban és Szlovéniában is.
A botrány nagyságrendjét tovább duzzasztó európai bizottsági válasz már bizonyos értelemben a büntetőjogi felelősség kérdését veti fel. Az újabb kérdéseimben erre kívánok választ kapni és ha kell, akkor a szükséges jogi eljárások megindításán is érdemes elgondolkodni
- fogalmazott Deutsch Tamás.
Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője, biztonságpolitikai szakértő szerint a pénzt nagy valószínűséggel nem pipere cikkekre és élelmiszerre költik a bevándorlók. Ki tudnak fizetni embercsempészeket, hogy minél előbb elérhessék az EU nyugati részét. Akár terroristák is vásárolhatnak ebből a pénzből fegyvereket vagy robbanóanyag előállításához szükséges kemikáliákat.

Ezek a kártyák aláássák az összes európai ország pénzmosás elleni törvényét, valamint a terrorizmus elleni harcot.
A migránskártyákat a MasterCard gyártja. Ezzel kapcsolatban Georg Spöttle hozzátette: a MasterCard is elismeri, hogy 2018 óta elég szoros anyagi együttműködésben van Soros Györggyel.

Több, mint hatvanezer migránsra, harmincezer kártyán majdnem 6,5 millió eurót költött el az ENSZ csak Görögországban. A kártyát felhasználók nagy része 18-39 év közötti férfi. Az elemzésből kiderül, hogy a migránsok nagy része Szíriából, Irakból és Afganisztánból érkezett. Legalábbis ezt mondta magáról, mert 

útlevél hiányában ezt nehéz igazolni.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint ennek van egy biztonsági vonatkozása, nincs rá elegendő humán erőforrás, hogy ellenőrizzék az esetleges visszaéléseket, de amit talán a legfontosabb, minden ilyen eszköz és intézmény áramvonalasítja a bevándorlást.

Azt üzeni tízmillióknak, hogy nyugodtan induljanak el Európa irányába, mert nem csak megkönnyítik a dolgukat a határátkelésnél, hanem pénzügyi segítséget is kapnak majd. Szerintünk ez felelőtlen hozzáállás.
- emelte ki Dömötör Csaba.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ