Cropped landscape
Belföld
Dömötör Csaba: A kormány megalapozottan foglalkozik a brüsszeli bevándorláspárti tervekkel
2019-03-0119:21
Abszolút indokolt a magyarországi tájékoztató kampány a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről Dömötör Csaba közlése szerint. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában kijelentette, az Európai Bizottság gyakorlatilag beismerő vallomást tett, hiszen már az a kormányzati kampányra reagáló állásfoglalásának a szövege is egyértelművé teszi, az illegális bevándorlást legális bevándorlássá akarja formálni, azért, mert az EB-nek meggyőződése, hogy az gazdaságilag jót tesz Európának. Az Alkotmánybíróság által zöld utat kapó Stop Sorossal kapcsolatban a kormánypárti politikus elmondta, a jogszabály-csomag elrettentő erejű és garancia a jövőre nézve, hogy a bevándorlást szervező tevékenység átlátható legyen. 
A magyar kormány már többször is kifejtette, hogy a bevándorlás kockázatokat rejt, vagyis határozottan ellenzi az Európai Bizottság által is megfogalmazott elvárást, miszerint biztosítani kell a legális bevándorlás lehetőségeit. Dömötör Csaba kiemelte, ahogy Brüsszel reagál, gyakorlatilag megerősíti azon tervek létezését, amelyekről a kormány beszél. 

Hiába mondják azt, hogy a kötelező betelepítési kvóta nincs érvényben, az nem jelenti azt, hogy ne lenne a tervük annak megvalósítására. 2017 novemberében ezt az Európai Parlament megszavazta első olvasatban és most a tagországokkal akarják elfogadtatni 
– tette hozzá. 

A migránsvízummal kapcsolatban a kormánypárti politikus felhívta rá a figyelmet, pár hete az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalást és arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy tavaszig dolgozza ki a részleteket. 

Dömötör Csaba szerint nagyon sok olyan lépés történik, ami azt bizonyítja, hogy 

olyan intézményrendszer kialakítása a cél, ami áramvonalasítaná a bevándorlást. 
Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, hogy Zupkó Gábor, Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője az ECHO TV stúdiójában arról beszélt, az EB-nek nem lehetnek titkos tervei, a parlamenti államtitkár kiemelte, korábban uniós biztosok – közöttük Dimitrisz Avramopulosz uniós belügyi és migrációs biztos – kifejtették, támogatják a legális migrációra irányuló tervek megvalósítását

Dömötör Csaba leszögezte, a magyar kormány megalapozottan foglalkozik ezekkel a tervekkel a bizottság által közzétett nyilatkozatok, az Európai Parlament szavazásai, a magyar ellenzéki politikusok szavazatai alapján. 
A bevándorláspárti brüsszeli politikának nincs társadalmi támogatottsága Európában 
– tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a Demokratikus Koalíció a minap letette a voksát az európai egyesült államok szükségessége mellett, Dömötör Csaba elmondta, annak megvalósulása a brüsszeli bürokrácia megerősítését jelentené. 

Ez azzal járna, hogy nagyon fontos területeken vonnának el Magyarországtól jogköröket, ilyen például az adók meghatározása. (…) A legdrámaibb következménye a bevándorlás kérdésében jelentkezne, mert ott a legszerteágazóbb a negatív következménye annak, ha jogköröket kivesznek a kezünkből. A magyar kormány továbbra is a nemzetek Európájában hisz és nem szabad átadni stratégiai jelentőségű jogköröket Brüsszelnek 
– közölte a parlamenti államtitkár. 

Dömötör Csaba nem csodálkozik a DK meghirdetett programján, hiszen – mint arra rámutatott – az Altus Zrt., mint a Gyurcsány család családi cége több százmilliós megbízást kapott Brüsszeltől. Úgy fogalmazott, 

ők Brüsszelt képviselik Magyarországon, nem pedig Magyarországot Brüsszelben.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra reagálva, hogy Alkotmánybíróság elutasította azt az alkotmányjogi panaszt a Stop Soros ügyében, amit az Amnesty International adott be elmondta, ezek a politikai aktivista csoportok évek óta politikai jellegű, ideológiai és világnézeti jellegű támadást folytatnak a kormány ellen. 

Hozzátette, 

azért is fontos, hogy megállja a helyét a Stop Soros, mert miközben Brüsszelben vívjuk a csatáinkat, addig idehaza is meg kell teremteni a jogi garanciákat.
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ