Cropped landscape
Belföld
Újabb leleplező videó: Gyöngyösi Márton hadat üzent volna Izraelnek
2019-02-2812:48
Egészen elképesztő beszédet tartott fél évvel a zsidólistázós parlamenti felszólalását követően Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese-frakcióvezetője, aki tizenkét hosszú percig csak a zsidó emberekkel, Izraellel és a hazai zsidósággal foglalkozott. Az Origo által megtalált felvételen az hallható, hogy a jobbikos politikus arról beszélt pártja 2013-as Nemzeti Majális elnevezésű rendezvényén, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek, az összes izraeli polgár nemzetbiztonsági kockázatot jelent, valamint a hazai zsidóság a cionizmus oldalára állt. 
Gyöngyösi Márton a múlt héten a Válasz Online-ban próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. "A Jobbik sosem volt antiszemita párt" - állította a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese, aki az interjú során végig azt sugallta, vele is hasonló a helyzet. Csakhogy a probléma annyi, hogy pár éve még listázta volna a zsidó származású képviselőket a magyar parlamentben. Nem könnyíti meg a dolgát a mentegetőzésben, hogy az Origo birtokába került egy olyan felvétel, amelyen tizenkét hosszú percen keresztül minősíthetetlen stílusban beszélt a zsidó emberekről, Izraelről és a magyarországi zsidóságról.   

"Sipítozó izraeli nagykövet"

Miután 2012 novemberében elmondta hírhedt beszédét a magyar Országgyűlésben, fél évvel később a munka ünnepén pártja, a Jobbik megtartotta a - napjainkra anyagi indokokra hivatkozva megszüntetett - Nemzeti Majálist. A politikus számára több lehetőség is kínálkozott: óvatosan kifarolhatott volna korábbi, botrányos álláspontja mögül, vagy pedig megerősíthette volna azt. Gyöngyösi Márton ez utóbbi megoldást választotta, és az esemény résztvevői előtt minden addiginál vehemensebb zsidózásba kezdett, jól láthatóan lubickolva a megmondóember szerepkörében. 

Amikor nemzetbiztonsági kockázatról beszélünk, akkor nem a csíkcsicsói paraszt bácsiról beszélünk 
- ezzel a nem is olyan burkolt antiszemita megjegyzéssel kezdte beszédét a több száz fős hallgatóság előtt. Pár gondolattal később még ennél is nyilvánvalóbbá tette, kire gondolt a Jobbik, és személy szerint saját maga, amikor kettős állampolgárok kiszűréséről beszélt. 
Izrael Állam budapesti nagykövete volt az, aki a leghangosabban sipítozott, amikor elhangzott a november 26-ai beszédem 
- hangoztatta a "sipítozó" izraeli nagykövetről a ma már az antiszemitizmusát tagadó politikus. Miután több nemzetközi példát is felsorolt, hogy az egyes országban "hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez", rátért arra, valójában mire is megy ki a játék.

Gyöngyösi szerint minden egyes zsidó nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Akkor, amikor a magyar-izraeli kettős állampolgárokat kiragadjuk a kettős állampolgároknak a népes köréből, akkor ezt a Jobbik egyrészről azért teszi, mert egy olyan államnak, mint a zsidó állam, Izrael állam, amely nemzetközi jogot megalakulása óta semmibe veszi, és a palesztinokkal szemben a népirtás minden eszközét beveti, legyen szó Gázai-övezetről, Ciszjordániáról. (...) Ennek (szerk.: Izrael) az államnak minden egyes állampolgára, járjon bárhol is, bárhol a világon, bizony-bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent 
- szögezte le a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese, aki szerint a zsidó emberek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországnak. Hozzátette, hogy "nekünk magyaroknak van egy ennél is sokkal fontosabb okunk az aggodalomra", ez pedig az, hogy a zsidó államnak (rendszeresen így nevezte Izraelt beszéde során) első számú célpontja Magyarország. Ezt Simon Peresz, egykori izraeli államfő szavaira alapozta, aki meglátása szerint gyarmatbirodalom-építő, és gyarmatosító politikát folytatott. "Ez Magyarországra vonatkoztatott nyílt hadüzenet" - lelkesítette a beszédét többször tapssal megszakító híveit a politikus, hogy aztán még ennél is jóval keményebben fogalmazva kijelentse, hogy -  a magyar diplomácia tehetetlensége miatt - háborút kellene indítani Izrael ellen a történtek miatt. 

Ezért a magyar diplomáciának sokkal erőteljesebben kellett volna fellépnie ebben a kérdésben, és Izrael állammal akár odáig elmenni, ha már a hadüzenethez nincs erőnk, mint ami egy ilyen esetben az adekvát válasz lenne,  hogy minimumi a diplomáciai kapcsolatokat jegeljük, vagy azokat teljesen felbontjuk.
Hatalmas taps csendült fel a szavait követően, a népszerűségben fürdő Gyöngyösi pedig csak nem akarta abbahagyni a zsidó emberek gyalázását.
Cionistának mondta az ATV-t és a Klubrádiót 

A "magyar-zsidó viszonyrendszerre" utalva elmondta, hogy nem a Jobbik fellépése miatt feszült a helyzet, hanem "attól a provokációtól, ami a magyar néppel szemben zajlik." Ebből a nézőpontból kiindulva kijelentette, hogy nemcsak Izrael kívülről, hanem a hazai zsidóság belülről is feszíti a húrt, akik szerinte egyértelműen "a cionizmus oldalára álltak, a magyar nemzeti üggyel szemben." Nem mellesleg a cionisták egyik fő kommunikációs felületeként jellemezte az ATV-t és a Klubrádiót. 


Az a tény, hogy a zsidóságnak jelenleg, és hát nincs statisztikánk, de ha bekapcsolom a Klubrádiót, vagy az ATV-t, és egy picit így figyelem a körülöttünk zajló eseményeket, akkor azt az eredmény szűröm le, hogy csodálatos módon, a magyarországi zsidóság a cionizmus oldalára állt, a magyar nemzeti üggyel szemben. 
Miután Gyöngyösi megismételte mondandóját. "Olyan a magyar zsidóság, amilyen, és felesküdött a cionizmusra" - mondta pár gondolattal később.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ