Cropped landscape
Belföld
Toroczkai László: Nem válhatunk arctalan, gyökértelen fogyasztókká az Európai Unióban
2019-02-2807:29
A Mi Hazánk Mozgalom nagyon elégedett lenne azzal, ha az európai parlamenti választások át tudná lépni az ötszázalékos küszöböt, ami egy, talán kettő EP-mandátumot jelentene, ugyanakkor a párt számára az a legfontosabb, hogy olyan lendületet kapjon, ami elvezet majd oda, hogy 2022-ben egy rendkívül erős parlamenti frakciót tudjon alapítani – erről Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a párt európai parlamenti választási listájának a vezetője beszélt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának csütörtöki adásában. A politikus elfogadhatatlannak nevezte azokat a balliberális terveket, hogy létrejöjjön egy európai egyesült államok, szerinte pártja és szövetségesei, mint a magyar közélet harmadik ereje minden elé helyezi a magyar érdekeket.
Toroczkai László szerint Magyarországon kétpólusú lett a politika, az egyik a Fidesz körül kialakult nagy tömb, illetve az egyesült balliberális tömb az MSZP-vel, a Jobbikkal, a DK-val és a sok kis aprócska párttal. A pártelnök úgy véli, sokan vannak Magyarországon, akiknek sem Orbán Viktor, sem padig Gyurcsány Ferenc kormánya nem megfelelő.

Az elmúlt két évtized ennek a két politikai tömbnek a váltógazdaságáról szólt, így elkezdtük a harmadik pólust létrehozni olyan történelmi pártokkal, mint a MIÉP és a Független Kisgazdapárt 
– emelte ki Ásotthalom polgármestere.

Toroczkai László tudatos lépésnek nevezte, hogy a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselői nem mennének Brüsszelbe. A pártelnök szimbolikus döntésnek nevezte, hogy Dúró Dóra elnökhelyettes az európai parlamenti lista második helyén szerepel. Hozzátette: Dórú Dóra és Novák Előd a negyedik gyermeküket várják, így ő már ezért sem kívánja Brüsszelben képviselni a magyar érdekeket.

Nagyon fontos szempont volt, hogyha bármelyik a négy parlamenti képviselőnk közül az Európai Parlamentben folytatná, akkor a balliberális tömbnek adnánk át a helyünket az Országgyűlésben. A Mi Hazánk egészen elképesztőnek tartja azt a politikát, amit megtestesít ez a balliberális tömb 
– emelte ki a politikus. 

Toroczkai László felhívta rá a figyelmet, a DK listavezetője Dobrev Klára be is jelentette, hogy céljuk az európai egyesült államok megvalósítása. A pártelnök szerint a balliberális tömbben egyedül a Gyurcsány család vállalja fel őszintén, hogy a színfalak mögött miben állapodtak meg, ugyanakkor az európai egyesült államok arról szól, hogy nem lesznek nemzetek, nem lesznek államok, nem lesz Magyarország, nem lesznek magyar érdekek, hanem – mint fogalmazott – arctalan, gyökértelen fogyasztók leszünk az Európai Unióban. 

Toroczkai szerint az általuk életre hívott harmadik pólus minden elé helyezi a magyar érdekeket, ezért választotta a Mi Hazánk az EP-kampányban azt a jelmondatot, hogy Magyarország a magyaroké!

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ