Cropped landscape
Belföld
Tisztázták a válogatott vízilabdásokat. Nem történt bűncselekmény!
2019-02-2815:48
Megszüntette nyomozását ma a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a volt válogatott vízilabdásokat nemi erőszakkal vádoló kislány ügyében. András Tamás, a főkapitányság szóvivője a Magyar Nemzet kérdésére közölte: az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – a nyomozást lezárták. Ezzel beigazolódott Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán ártatlansága. A két sportember a kezdetektől fogva hangoztatta, hogy nem követték el azt, amivel megvádolta klubjuk egykori sportolója.
Hegedűs László, Kósz Zoltán jogi képviselője a lapnak elmondta: polgári eljárásban sérelmi díjat kérnek azoktól, akik a két sportoló rossz hírét keltették. Ugyanakkor az is nyilvánosságra hozható, hogy az ügy kirobbanása után 30 napon belül büntetőeljárást kezdeményeztek, amit a Pesti Központi Kerületi Bíróság el is rendelt, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság pedig rágalmazás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Szeptemberben kezdték vizsgálni igazságügyi pszichológusok annak a kislánynak az állításait, szavahihetőségét, aki azt állította, két éve a közismert vízilabdázók szexuális viszonyt folytattak vele. Az üggyel kapcsolatos információk a sajtóban először még nevek említése nélkül jelentek meg. Az ismeretlen tettes ellen indult nyomozásról a most 13 éves lány személyiségi jogai miatt semmit nem mondhat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A megvádolt olimpiai bajnok vízilabdázó, Kósz Zoltán, valamint az egykori válogatott vízilabdázó, Petőváry Zsolt továbbra sem részese a vizsgálatnak, csak a sajtóból értesültek az egész ügyről. Sem hivatalos értesítést, sem idézést nem kaptak a hatóságtól. Miután a sajtóban megjelent a gyanúba keveredett sportolók neve is, a jogi képviselőik is megszólaltak nyilvánosan, ezt követően pedig maguk a sportolók cáfoltak. Mindketten határozottan tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el. A kislány ugyan évekkel ezelőtt az általuk vezetett szentendrei sportklubban vízilabdázott, de sem Kósz, sem Petőváry nem állt kapcsolatban vele, még csak edzője sem volt. A gyereket – mint kiderült – azért kellett eltanácsolni a klubtól, mert lopott. A két sportoló elképesztő és nemtelen lejáratásnak tartja a vádakat. Elsőként a Magyar Idők számolt be róla, hogy nem zárható ki, hogy a szentendrei Papszigetre tervezett sportközpontjuk miatt próbálják lejáratni üzleti ellenfeleik Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot, nevük besározásához pedig egy kislányt használnak fel. Nem hivatalos információk szerint a két sportoló decemberben feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, hogy kiderítsék ki szivárogtatta ki a sajtónak az ellenük tett feljelentés tartalmát a sajtónak.
Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ