Cropped landscape
Belföld
Kósz Zoltán: Mérhetetlen dühöt éreztem
2019-02-2822:36
Tisztázták magukat a válogatott vízilabdások, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, megszüntették ellenük az eljárást. Kósz Zoltánt és Péterváry Zsoltot még tavaly keverték gyanúba azzal, hogy szexuálisan zaklattak egy 13 éves kislányt. A két egykori sportoló személyiségi jogi pert is indított, mert nevük jogellenesen került nyilvánosságra. 
Több mint egy évvel ezelőtt jelentkezett annak a 13 éves kislánynak az édesanyja, aki szexuális zaklatással, erőszakkal vádolta meg Kósz Zoltánt. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea telefonon érte utol az alaptalanul meghurcolt sportolót.

Hogy élte meg az azóta eltelt időszakot? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea a bíróságon felmentett vízilabdázótól telefonon. 
Elkeserítő és mérhetetlen düh, ami leginkább jellemző volt ennek az időszaknak bizonyos szakaszaira
– válaszolta Kósz Zoltán. 
Azt is többen kérdezték, hogy haragszom-e? Nem a harag a jó szó erre, mert nem a hajunkat húzták meg, arra szokott haragudni az ember. Hanem, mondom még egyszer, mérhetetlen düh, amit éreztünk többször is ebben az időszakban, hogy ezt meg lehet csinálni gyakorlatilag bárkivel, és hát ugyanebből az okból kifolyólag elkeserítő is
– mondta. 
 
A vízilabdázó azóta se a kislánnyal, se a családdal nem találkozott, és bocsánatot sem kértek a meghurcolt sportolóktól. 
Nem is tudják, hogy bocsánatot kéne kérniük, ők köszönik szépen megvannak. Ezt talán sokat elárul a családnak a mindenféle szintjéről
– mondta Kósz Zoltán. A bocsánatkérés, amíg nem történik meg, addig nem tud válaszolni, hogy ez jelentene bármit is számukra, de szívesen meghurcolói szemébe nézne egyszer a vízilabdázó. 
 
A téma a stúdióban folytatódott, ahol a két vízilabdázó, Kósz Zoltán és Petővári Zsolt jogi képviselői, Hegedűs Lászlót és Glatter Lászlót kérdezte a műsorvezető, akik – a többi között arról is beszámoltak –, hogy bár gyakorlatilag semmit sem tudnak a nyomozati eljárásról, ennek ellenére kijelenthető, hogy a megszüntetés nagyon komoly szakmai háttérrel rendelkezhet. 
 
Teljes beszélgetés:
Hír TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ