Cropped landscape
Gazdaság
A Nemzeti Versenyképességi Tanács is publikálta javaslatcsomagját
2019-02-2808:02
Szerdán hat gazdaságpolitikai intézkedéstervet jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök. Nagy László Nándor, a Világgazdaság rovatvezetője az ECHO TV Jó reggelt című műsorának csütörtöki adásában felhívta rá a figyelmet, a legfontosabb cél a versenyképesség növekedése érdekében demográfiai fordulatra és gazdaságpolitikai intézkedésekre van szükség.
A kormányfő által bejelentett hat pont közöl Nagy László Nándor a legfontosabbaknak azt tartja, hogy hazánk az Európai Unió öt legjobb országa közé kerüljön, valamint, hogy az öt legversenyképesebb ország egyike legyen Magyarország.

Felhívta rá a figyelmet, hogy szerdán a Nemzeti Versenyképességi Tanács is publikálta a versenyképességi javaslatcsomagját, ami a miniszterelnök által elmondott témaköröket érintette.

A Magyar Nemzeti Bank versenyképességi javaslata visszaköszön a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatai között, az ezekben lévő szinergiákat ki lehet használni 
– közölte Nagy László Nándor. Az újságíró a nagyobb kérdésnek azt nevezte, hogy a javaslatcsomagok milyen költségvetési hatással járnak. Kiemelte, a Versenyképességi Tanács úgy számol, hogy 2020-tól azok a javaslatok, amiket megfogalmazott az körülbelül 0,7 százalékkal tudja majd növelni GDP-t, miközben az addigi ráfordítás éves szinten 0,2-0,4 százalékkal vonna el költségeket, ezért cserébe egy nagyobb és fenntarthatóbb gazdasági növekedést kaphatunk.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ