Cropped landscape
Belföld
„A Fidesz antiszemita” - Varga-Damm így reagált a jobbikos zsidózásra
2019-02-2808:20
Ezúttal nem nehezményezte a jobbikos Jakab Péter, hogy saját párttársa lezsidózta. Bencsik János, a zsidózásba belebukott Szávay István mandátumát átvevő politikus egy korábbi blogbejegyzésében félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert. 
Jakab Péter, a Jobbik szóvivője közösségi oldalán kérte számon, hogy Jákobnak nevezték az ECHO TV műsorában, amivel szerinte lezsidózták. A párt nem régiben kinevezett országgyűlési képviselője Bencsik János, viszont félrekommunikált zsidónak nevezte párttársát, egy álnéven korábban publikált cikkében.
 
Bencsik azután nevezte félrekommunikált zsidónak Jakabot, hogy a Jobbik őt indította miskolci polgármester-jelöltnek. Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik radikális táborának szemében ez egy felesleges gesztus a zsidók felé, valamint hozzátette, hogy Jakab Péter jelölésétől nem fog javulni a Jobbik és a magyarországi zsidóság kapcsolata. 
 
Bencsik János szerint arról van szó, hogy a publicisztikai anyagaiból mondatokat és félmondatokat ragadnak ki. 
 
Az ECHO TV kereste Jakab Pétert, hogy Bencsik Jánostól is bocsánatkérést vár-e kijelentéseiért, azonban a politikust nem sikerült utolérni. 
 
Szerdán Varga-Damm Andrea a Jobbik országgyűlési képviselője nem foglalt állást abban, hogy Bencsik Jánosnak le kell-e mondania, vagy bocsánatot kell-e kérnie Jakab Péternek címzett kijelentéseiért, pártját viszont a sorozatosan kiszivárgó antiszemita botrányok ellenére sem tartja antiszemitának. Szerinte nagyon szép néppárti úton haladó párt a Jobbik. Hozzátette, az igazi antiszemita párt a Fidesz. 

A politikus szerint ugyanis a kormány zsidó származása miatt támadja Soros Györgyöt. 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ