Cropped landscape
Gazdaság
Gazdasági évnyitó – Orbán Viktor beszéde élőben az ECHO TV műsorán
2019-02-2709:23
Gazdasági évnyitó címmel tart szerdán gazdaságpolitikai fórumot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen beszéde mond Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A kormányfő előadását az ECHO TV 10 órától élőben közvetíti. 
Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, ha Magyarország nem válik bevándorlóországgá, akkor fejlődni fog, ellenkező esetben viszont „visszalépés, hanyatlás, megtorpanás” lesz.

Ha sikerül megvédeni az országot, akkor reálisan elérhető minden évben a 4 százalékos gazdasági növekedés, 2022-re pedig a teljes foglalkoztatottság. Magyarország továbbá képes lehet arra, hogy évente emelkedjen a minimálbér, 4 százalékos bővüléssel pedig minden évben lehet nyugdíjemelés és nyugdíjprémium, megőrizhető a nők 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetősége, és újra emelkedhet a családoknak járó adókedvezmény 

- jelentette ki a múlt évi gazdasági fórumon a miniszterelnök.

Akkori összegzése szerint a magyar modell négy pillére a versenyképesség, a munkaalapú gazdaság, a demográfiai és az identitáspolitika.

ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ