Cover
Gazdaság
Baksay Gergely: A mennyiségi növekedést minőségi növekedéssé kell alakítani
2019-02-2719:58
Az elmúlt két évben Magyarország kimagasló növekedést tudott felmutatni az Európai Unión belül, a magyar növekedés átlagosan két százalékkal haladta meg az EU átlagát - jelentette ki Baksay Gergely az MNB Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának vezetője. Hozzátette: a gazdasági felzárkózáshoz azonban szükség van arra, hogy ez a többlet tíz éven keresztül fennmaradjon.
Az Magyar Nemzeti Bank 330 pontból álló versenyképességi javaslata a korábbi 180 pontos program kibővített verziója. Ez részletesebb elemzéseket tartalmaz és még több javaslatot - tette hozzá.
A legnagyobb kihívás az, hogy a mennyiségi növekedést minőségi növekedéssé kell alakítani.
Még egy kis munkaerőtartalék van Magyarországon, bár már közel van a teljes foglalkoztatottság. Szükség lenne arra, hogy a közfoglalkoztatásból több ember kerüljön át a piaci szférába, illetve a külföldön dolgozó magyarok egy része is hazatérhet, ha látja, hogy itthon kedvezően alakulnak a viszonyok.

Extra erőfeszítés kell ahhoz, hogy utolérjük Ausztriát, de bízunk benne, hogy a 330 pontos csomagunk segítség lesz ebben - hangsúlyozta Baksay Gergely.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ