Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter a védelmi fejlesztésekről tájékoztatta a NATO főtitkárhelyettesét
2019-02-2617:09
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar védelmi fejlesztésekről tájékoztatta Rose Gottemoeller NATO-főtitkárhelyettest Budapesten - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleményében hangsúlyozták: Szijjártó Péter beszámolt tárgyalópartnerének arról, hogy Magyarországon átfogó haderőfejlesztés zajlik, amely nemcsak az ország biztonságát, hanem a NATO megerősítését is szolgálja.
    
A tárcavezető megerősítette, hogy Magyarország továbbra is erején felül vesz részt a NATO-műveletekben, ennek jegyében hetvennel növeli koszovói kontingense létszámát, negyven katonával pedig a hozzájárulását az afganisztáni misszióhoz. Ezáltal a NATO-műveletekben részt vevő magyar katonák száma száz fölé emelkedik - tették hozzá.
    
Emellett Magyarország az idén négy hónapon keresztül részt vesz a balti államok légvédelmében. 
    
Végezetül Szijjártó Péter jelezte a szövetség főtitkárhelyettesének, hogy "Magyarország semmilyen geopolitikai vonatkozásban nem fogja feláldozni a kárpátaljai magyar közösséget, és elvárja Ukrajnától, hogy tartsa tiszteletben az ott élő magyarok jogait" - áll a KKM közleményében.
    
Rose Gottemoeller Budapesten részt vett a KKM szervezésében hétfőn kezdődött nagyköveti értekezleten, továbbá tárgyalt Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ