Cropped landscape
Belföld
„Dobrev a klán vezetője, Gyurcsány egy papucs”
2019-02-2607:19
Nem örültek a Demokratikus Koalícióban annak, hogy a Ripost terjedelmes cikkben foglalkozott a Gyurcsány–Dobrev–Apró klánnal – hívta fel rá a figyelmet a lap főszerkesztője az ECHO TV Jó reggelt című műsorának keddi adásában. Ómolnár Miklós szerint ebben az internacionalista családi politikai vállalkozásban valójában Dobrev Klára viselheti a nadrágot, és Gyurcsány Ferenc csak egy kirakatember. 
Ómolnár Miklós elmondta, egy olyan klánról van szó, ami lassan hét évtizede próbálja befolyásolni a magyar politikát. Az újságíró felidézte, a klán megalapítója egy Apró Antal nevű festősegéd volt, aki kommunistaként azzal lett először híres, hogy ellopott több tonna gyümölcsöt. 

Apró Antal eléggé sötét figurája a magyar történelemnek, 1956-ban a kommunisták megbízták a forradalom leverését irányító bizottság vezetésével, Kádár János pedig rábízta Nagy Imre és társai halálra ítélését, ő vezényelte le az egész procedúrát. A pesti köznyelv egész egyszerűen hiénának, dögevőnek titulálta 
– hívta fel rá a figyelmet Ómolnár Miklós. 

A Ripost főszerkesztője rámutatott, a mai napig egy, a zsidóktól ellopott villa a klán központja. Hozzátette: igazán gazdaggá a családi vállalkozást Apró Antal lánya, Apró Piroska tette, aki valaha Horn Gyulának volt a jobbkeze, majd Medgyessy Péter mellett tevékenykedett, de a klán kitalálta, hogy jobb lenne a vejüket ültetni a trónra, így lett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. 

A múlt héten kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, Apró Antal unokája, Dobrev Klára vezeti a DK európai parlamenti listáját. Ómolnár Miklós megjegyezte, Dobrevet a háta mögött Elenának nevezik, ami Elena Ceausescura, a román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu feleségére utal. Hozzátette: ott is egy családi vállalkozásról volt szó, Ceausescu a feleségét kinevezte elnökhelyettesnek, valamint a román tudományos akadémia élére. 

Példaként hozta fel Hillary Clintont is, aki szintén megpróbált kitörni férje, a volt amerikai elnök Bill Clinton árnyékából. 

Arra a kérdésre. hogy vajon, mi motiválhatja Dobrev Klárát, a Ripost főszerkesztője elmondta, a Gyurcsány–Apró klánban mindig is a nők viselték a nadrágot Apró Piroskától Dobrev Kláráig. 

Eddig is ő volt az igaz vezető és Gyurcsány inkább a csak bábként, egy kitalált figuraként működött ebben a családi politikai vállalkozásban 
– közölte Ómolnár Miklós.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ