Cropped landscape
Gazdaság
A kormány fellép a multik adóelkerülése ellen
2019-02-2610:17
Olyan szabályrendszer kialakítását vette tervbe a pénzügyi kormányzat, amely megakadályozza, hogy a multinacionális vállalatok kivonják magukat a magyar közteherviselés alól - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
Izer Norbert a lap keddi számában kifejtette: az új rendelkezések megfogalmazásához jórészt uniós rendelkezések szolgálnak mintául, de a részletek kimunkálásakor a magyar adószakma véleményét is kikérik a márciusra összehívott adóügyi egyeztető fórumon, amelyre a szakma 23 szereplőjét hívta meg a szaktárca.
    
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Magyarország az egyik legjobb befektetési helyszín, ebben pedig óriási jelentősége van az adórendszer 2011 óta tartó átalakításának. Ennek egyik legfontosabb eleme a 9 százalékos társasági adó, amely jelenleg a legalacsonyabb az Európai Unióban.
    
Izer Norbert felidézte: tavaly 98 nagyberuházás érkezett a befektetésösztönzési rendszeren keresztül, ezekkel 17 ezer munkahely létesül, a beruházások összértéke pedig meghaladja az 1380 milliárd forintot. Hangsúlyozta viszont, hogy a befektetőbarát szemlélet nem jelenti azt, hogy egyes vállalkozások kivonhatják magukat a magyar közterhek megfizetése alól.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ