Cover
Belföld
Novák Katalin: Az ellenzék annyira hiteltelen, hogy már a családok támogatásának szándékát is ellenzi
2019-02-2516:48
A magyar ellenzéki pártok a családok támogatásának ügyében sem képesek nemzeti egyetértésre, csak elvenni és megszüntetni akarnak meglevő támogatásokat, miközben nincs egyetlenegy érdemleges családtámogatási elképzelésük sem – mondta el a 888-nak nyilatkozva Novák Katalin. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára arról is beszélt, hogy teljesen abszurdnak tartja a bevándorláspárti európai elitnek a magyar családpolitikát minden alap nélkül rasszizmussal vádoló kritikáit, miközben ugyanez az európai elit szó nélkül tűri, hogy a magyarországi szövetségeseik választási szövetséget tervezzenek egy bizonyítottan rasszista és antiszemita párttal, a Jobbikkal.
A magyar ellenzék teljesen lebénult a hétpontos családvédelmi akcióterv bejelentésétől, de ha felelős ellenzék lennének, akkor inkább támogatniuk kellene ezt a programot.
– Alapvető világnézeti különbség van közöttünk: a kormány a gyermekes családokban, a magyar és az európai baloldal a bevándorlásban látja Európa jövőjét. Sajnos az elmúlt időszak ellenzéki produkciói, kiegészülve az egykori kormányzásuk drámai következményeivel, és legutóbb pedig a szélsőjobbal való összeborulásukkal mind azt vetítették előre, hogy nem lehet tőlük érdemi reakcióra számítani. Az értelmes kritikának mindig van létjogosultsága, sőt, szükség is van rá. Az ellenzék azonban ebben ismét teljes kudarcot vallott. A legszomorúbb, hogy a szándékot, a célokat is támadják. Egy olyan szándékot – a gyermekvállalás és a gyermeknevelés segítését –, mely mögött nemzeti egyetértés alakult ki. Támadnak minket, mert mi valóban segíteni szeretnénk azokat, akik gyermekvállalás előtt állnak vagy már gyermeket nevelnek, míg ők tavaly tavasszal a többi között a csok megszüntetésével kampányoltak.

A balliberális sajtóban sorban jelentek meg az elmúlt napokban az olyan interpretációk, amik azt sugallják, mintha mostantól kezdve a nők a kormánynak szülnének gyermekeket Magyarországon.
– Mélységesen sértő az ellenzék részéről annak a feltételezése, hogy a magyar nők az éppen aktuális kormányzó párt színétől függően vállalnának gyermeket, vagy az, hogy Magyarországon bárki is bármilyen kényszer hatására hozná meg a gyermekvállalásról szóló döntéseit. Mi nem kötelezünk senkit semmire, csupán támogatást nyújtunk ahhoz, hogy azoknál, akik családalapítási döntés előtt állnak, a mérleg a gyermekvállalás irányába billenhessen, illetve akik már határoztak erről, ők minél több segítséget kapjanak a gyermekneveléshez. A lehetőségeket nem kötelező igénybe venni. De aki él velük, annak ne vegyük el a jó érzését.

A feltétel nélküli tagadáson kívül bármilyen érdemleges elképzelést vagy programot a bevándorláspárti ellenzék a családok támogatására és a demográfiai helyzet javítására nem tudott felmutatni.
– Jellemzően csak azt tudják mondani, hogy ne ezt csináljuk, hanem adjunk mást és máshogy, persze sokkal többet. De abban, amit mondanak, nincs semmi átgondoltság, nincs mögötte koncepció, életszerű elképzelések a források megjelölése mellett. Használható javaslatok helyett csak a családi pótlék emeléséről beszélnek, miközben ügyet sem vetnek arra, hogy például az ingyenes gyermekétkeztetéssel és az ingyenes tankönyvellátással, vagy épp az Erzsébet-táboroknak köszönhetően mennyit segítettünk a nehezebb helyzetben élő gyerekek életén. Ezenfelül pedig hiteltelenek is, hiszen amikor kormányon voltak, már bebizonyították, hogy nekik egyáltalán nem fontosak a magyar családok, hogy csak elvenni képesek az emberektől. Megszüntették a szocpolt, az otthonteremtési programot teljesen szétverték, eltörölték a családi adókedvezményt elvették a gyes harmadik évét és elvettek egy havi nyugdíjat, meg akarták adóztatni a családi pótlékot. Tehát számtalan drámai következménnyel járó családellenes intézkedést hoztak. Az ellenzék a családpolitikában is sokszorosan leszerepelt, csak abban kreatívak, hogy mit lehet elvenni, hogyan lehet megszorítani, ami sajnos azt jelenti a gyakorlatban, hogy akadályozták, lehetőség esetén pedig ismét akadályoznák a gyermekvállalási kedv növekedését.

A családvédelmi akcióterv bejelentése után Lendvai Ildikó arról beszélt, hogy az ellenzéki politikusok nyújtsanak be olyan módosító indítványokat, amiket a kormányoldal biztosan nem fogadhat el, és akkor erre hivatkozva már nem lesz annyira kellemetlen, amikor nem szavazzák meg a magyar családok gyermekvállalásának támogatását.
Sajnos számos eset igazolja ezt a gyakorlatot. Mondok egy példát a közelmúltból, a gyodot, a gyermekek otthongondozási díjának az esetét. Volt egy régóta előrelépés iránt kiáltó probléma, miszerint az önmagukat ellátni képtelen gyermekeket nevelő családok csak meglehetősen alacsony juttatásra voltak jogosultak. Ezt az ügyet az ellenzék megpróbálta a nevére venni. Az utcára vonultak, pólókat csináltattak, amikben aztán bementek a parlamentbe tiltakozni, mintha szívügyük lenne ennek a problémának a megoldása. A parlamentben aztán szavaznunk kellett a kormány döntésének megfelelő törvénymódosításról, mely ezeknek a családoknak a helyzetét lényegesen könnyebbé teheti. Egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg az ápolási díj emelését, a gyod bevezetését. Arra sem vették a fáradtságot, hogy megnyomják az igen gombot. Ez csak egy példa arra, hogy az ellenzék hogyan játssza el a hitelességét.

A teljes nemzetközi és európai globalista tábor is elképesztő hamis vádakkal ugrott neki a magyar kormányzat családsegítő programjának, mert az nem a migránsok betelepítésével oldaná meg a demográfiai problémákat.
– Elképesztő, hogy az önmagát liberálisnak tartó világ mennyire képtelen tolerálni bármit, ami nem azonos a világnézetével. Ők a saját bevándorláspárti politikájukat akarják mindenkire rákényszeríteni, és zsigerből támadják az európai keresztény kultúrát, a nemzeti és családi értékeket védő politikát. Ráadásul akik ilyeneket mondanak, szövetségben állnak azokkal a magyar politikai pártokkal, amelyek most éppen összeborultak a szélsőjobboldallal. Lássunk tisztán! Akik most nácizmust kiáltanak az európai baloldalon, a zsidókat listázni akaró, nyíltan antiszemita Jobbikkal szövetségre lépő magyar baloldallal ülnek egy frakcióban az Európai Parlamentben. Persze erről mélyen hallgatnak, miközben a balliberális média a valóságtól és az európai polgárok akaratától is teljesen elszakadva erőltet egy torz világképet. Szemléletes példája ennek, amikor az Európa Kulturális Fővárosa programra pályázó Székesfehérvár bemutatkozó filmje kapcsán az uniós bíráló bizottságnak az volt elutasítást alátámasztó indoklása, hogy nem elég multikulturális a magyar társadalom. A svéd szociális miniszternek a minden alapot nélkülöző kritikája is ezt a logikát követi. A svéd miniszter a harmincas évek náci Németországával vont párhuzamot a magyar kormány családokat segítő lépései kapcsán. A magyar nőkért aggódó svéd miniszter gondoskodását a magyar nők biztosan nem kérték. Nyílt levélben kértem számon ezt a hazug összehasonlítást nem mellesleg egy olyan kormány tagjától, amely európai szövetségese a szélsőjobbal épp összebútorozó magyar baloldalnak. A miniszter a nyilatkozatával semmibe vette a legalapvetőbb diplomáciai szokásjogot, és úgy alkotott sértő véleményt, hogy nem kért tájékoztatást előtte senkitől, a nagykövetségtől sem. A svéd miniszter vérlázító kijelentése óta rengeteg visszajelzés érkezett hozzám Svédországból, amelyek kivétel nélkül mind pozitívak, és sokan elnézést kértek a svéd politikus megnyilatkozása miatt.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ