Cropped landscape
Belföld
Ellenzéki listavezetők: Lomtárból ismét a kirakatba
2019-02-2506:17
Elstartolt az európai és magyar baloldal európai parlamenti (EP-) kampánya. Frans Timmermans csúcsjelölt Magyarországot bírálta, Romániát pedig jó példaként hozta fel az Európai Szocialisták Pártja kongresszusán. A DK EP-listáját Dobrev Klára vezeti, akinek — ­Deutsch Tamás szerint — jól jöhet a jelöltséggel járó mentelmi jog. A szövetségben politizáló MSZP és a Párbeszéd még mindig nem egyezett meg a közös listáról. A LMP pedig Vágó Gábort állította a párt listájának élére, és nem zárta ki a Jobbikkal való együttműködést - írja a Magyar Nemzet.
Magyarországon nem látják a reményt, nem látják Európát, nem látják, hogy egy csónakban ülünk. Egyedül akarnak lenni. Ellenséget látnak mindenhol
- jelentette ki Frans Timmermans az Európai Szocialisták Pártja (EPS) madridi kongresszusának zárónapján. 

Az Európai Bizottság elnöki posztjára jelölt holland politikus arról is beszámolt, hogy Romániában járva egy nyitott, a korrupció ellen sikerrel harcoló társadalmat talált, ahol szabadon működik a sajtó, a bírói hatalom. „Most voltam Magyarországon is, és láttam, hogy mi történik, ha mindezt nem tartják tiszteletben"

- jegyezte meg a szocialista csúcsjelölt. 

Frans Timmermans, az Európai Bizottság jelenlegi első alelnöke felszólalásában kiemelte: a baloldal Európa lelkéért küzd. Timmermans a migráció kapcsán úgy fogalmazott: Európának szövetséget kell kötnie Afrikával, és „nem a problémát, hanem a potenciált” kell keresni.

„Tűpontos volt Frans Timmermans megfogalmazása az európai szocialisták hét végi kongresszusán, amikor arról beszélt: miközben Orbán Viktor hazug kampányokra költi az adófizetők pénzét, az erre elpazarolt milliárdokat akár a valós problémák megoldására is fordíthatta volna"

– üdvözölte Frans Timmermans beszédét Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő.


Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ