Cropped landscape
Belföld
Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek
2019-02-2511:07
Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek. A Jobbik frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita, ezzel szemben ő maga szónokolt a párt 2013-as anticionista tüntetésén. A Jobbik jelenlegi frakcióvezetője egy korábbi interjúban nemkívánatosnak nevezte a zsidókat Magyarországon. 
A Válasz Online-nak nyilatkozta a múlt héten Gyöngyösi Márton, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita. 2012-ben azonban épp Gyöngyösi kérdőjelezte meg a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban. Az izraeli térhódításról beszélve pedig kijelentette, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon.

Gyöngyösi Márton 2013-ban a Jobbik külügyminiszter-jelöltjeként szónokolt a párt anticionista tüntetésén. Erdogan török miniszterelnököt dicsérte, amiért szembeszállt Izraellel.
Gyöngyösi az izraeli országhódításról is beszélt.
Ez a kijelentés az állítólagos izraeli-magyar kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatáról szóló hírhedt parlamenti felszólalás után néhány hónappal hangzott el.
A Jobbikban több antiszemita botrány robbant ki. Kulcsár Gergely volt parlamenti képviselő leköpte a budapesti holokauszt emlékművet, Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető-helyettes a „kiválasztott néphez” tartozó bűnözők kiváltságáról beszélt egy lakossági fórumon. Szávay István képviselőnek nemrég azért kellett lemondania, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Néhány hete napvilágra került egy videó Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol. Bencsik János képviselő pedig zsidó politikusokat listázott.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ