Cropped landscape
Belföld
Az ellenzékiek legtöbbször hazánk ellen szólaltak fel
2019-02-2506:20
A magyar európai parlamenti képviselők aktivitása a 2014 óta eltelt időszakban igencsak hullámzó képet mutat, az viszont szembetűnő, hogy a baloldali honatyák előszeretettel szólalnak fel akkor, ha hazánkról kell bírálatot mondani - írja a Magyar Nemzet
Ujhelyi István szocialista politikus volt az egyik legaktívabb magyar felszólaló és kérdésfeltevő az Európai Parlamentben 2014 óta, más baloldali politikusokhoz hasonlóan elsősorban a magyar kormányt bírálta, de lobbizott a Fidesz pártcsaládjából való kizárása érdekében is.

Párttársa, Szanyi Tibor is inkább politikai szereplőkkel folytatott összetűzéseivel, meghökkentő megszólalásaival és nem európai parlamenti tevékenységével keltette fel a hazai média érdeklődését, és ő volt az, aki 2017 márciusában Soros Györgyöt jelölte az Európai Polgári Díjra.

A Demokratikus Koalíciót képviselő Niedermüller Péter leginkább állampolgári és humanitárius kérdésekkel, valamint a magyarországi demokratikus berendezkedés problémáival és a magyar kormány menekültellenes politikájával foglalkozott a legtöbbet. Az európai menekültkvóták elutasítása miatt hazánkkal szemben az uniós szankciók szükségességét is sürgette.

Párttársa, Molnár Csaba adta be a magyar uniós honatyák közül a legtöbb írásbeli kérdést, ezek döntő többségben magyar politikai témákkal, ügyekkel kapcsolatban születtek, a magyar kormányt bíráló szerepe mellett szakpolitikai tevékenységre láthatóan kevesebb ideje maradt.

Magyar Nemzet 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ