Cropped landscape
Gazdaság
A felminősítések után újabb jelentős beruházások lehetnek Magyarországon
2019-02-2520:39
A tényekkel nagyon nehéz vitatkozni, a tények magukért beszélnek – így reagált az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár arra, hogy a közelmúltban két nagy nemzetközi hitelminősítő is felminősítette Magyarországot. A szaktárca szerint a magyar gazdaság teljesítményének kedvezőbb megítélése vonzóbbá teheti az országot a befektetők előtt. 
Gion Gábor felhívta rá a figyelmet, mind a S&P, mind pedig a Fitch Ratings a magyar szuverén államadósság, Magyarország hitelképességét minősítette. 

A Fitch az elemzésében leírta, a legnagyobb súllyal a nettó adósságpozíció jelentős növelése játszott szerepet, továbbá a külföldi devizakitettség úgyszintén jelentős csökkentése. A S&P kiemelte a fenntartható gazdasági növekedést, ami pedig a magyar kormány álláspontja is 
– tette hozzá. 
Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy milyen hatása lehet a felminősítéseknek, Gion Gábor elmondta, a legfontosabb, hogy 

növekedhetnek a befektető érdeklődések az országban akár szolgáltatói központok vagy termelő egységek formájában. 
A két hitelminősítés között történt meg a családvédelmi akcióterv meghirdetése. A programmal kapcsolatban a politikus elmondta, egyfajta elismerésként is felfogható egyik cég sem emelt kifogást a bejelentett intézkedések ellen, hanem úgy látják, a csomag kigazdálkodható a magyar gazdaság jövőbeli teljesítménye alapján. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ