Cropped landscape
Belföld
Varga Mihály: Kiemelt feladat a kistelepülések támogatása
2019-02-2319:42
Kiemelt feladat a kistelepülések támogatása, erről szól a Magyar falu program is - közölte a pénzügyminiszter szombaton, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán, ahol  egy új  iskolabuszt adtak át. 
Varga Mihály elmondta: a magyar kormány nem hagyja magára kistelepüléseket, mindent megtesz azért, hogy legyen munkalehetőség, iskola, hivatal, legyen hol letelepedni, hiszen "a magyar falu, a magyar vidék is élni akar". Hosszú évtizedek bajait kell orvosolni, hogy a magyar falvakon öröm legyen élni és mindenki számára legyen perspektíva - jegyezte meg. Történelmi pillanatnak nevezte, hogy Tomajmonostora olyan új buszt  tudott vásárolni, amely a jövőt és minden tomaji, valamint környékbeli gyermek érdekét szolgálja. Tomajmonostora mindig is arról volt híres, hogy képes volt a saját érdekeit megfogalmazni, kitűzni a célokat és tenni azért, hogy jó legyen élni a településen - mondta. "Ez köt bennünket a hazához, ez köt bennünket a nemzethez"- fogalmazott.     

Varga Mihály szavai szerint az  új iskolabusz azt hivatott szolgálni, hogy az oktatáson keresztül legyen gyermek, iskola, értelmiség és olyan vezetése a településnek a jövőben is, amely mindent megtesz a megmaradásért. Ebben a település nincs egyedül, támogatja a magyar kormány - mondta, egyben méltatta, hogy az iskolabusz magyar emberek munkájának köszönhetően készült el. "Jó lesz visszagondolni, és azt érezni, hogy tettünk valamit, hogy a településen tíz év múlva is, húsz év múlva is,  száz év múlva is legyen magyar élet"- fejtette ki Varga Mihály.     

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint arra kell törekedni, hogy ne minőségi, hanem életszemléletbeli, életmódbeli különbség legyen a kistelepülések és a nagyvárosok között. Hozzátette: öröm látni, ahogyan fejlődnek a kistelepülések, falvak.     

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere (Fidesz-KDNP)  beszámolt arról, hogy a szomszédos településről is járnak gyerekek a tomaji iskolába, ahol százhatvan gyermek tanul. Hozzátette: a diákok utaztatását eddig bérelt autóbuszokkal vagy használt járművek beszerzésével oldották meg, többször kényszerültek a járművek cseréjére. 
    
Az új Credo típusú, 50 (plusz 1) személyes autóbusz a  győri Kravtex Kft. terméke, a járművet a kormány több mint 65 millió forintos, százszázalékos támogatásának köszönhetően vásárolták meg - mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy ezáltal a közösségi élet is fellendül a településen. ( 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ